StoryEditorOCM
SportDVOSTRUKI STRIJELAC

Finalna utakmica Prve ŽMNL sinoć na Sinjoretovu: odlučivali su šesterci! ‘Dokazali smo po tko zna koji put da smo prava klapa!‘

Piše Ivica GJERGJA
14. svibnja 2023. - 10:19

SINJORETOVO – VAROŠ ZDC na šesterce 1:6 (0:2)

ZADAR – SD Mocire. Suci: Zdenko Bakarić i Ivan Mičić. Delegat: Emilio Puzar.

Strijelci: 0:1 Čurjurić (3), 0:2 Čurjurić (39). Šesterci: Katalinić za Sinjoretovo, a Bugarija, Kolega, Celić i Čurjurić za Varoš ZDC.

SINJORETOVO: Lepur, Katalinić, Ljumeži, Kalac, B. Katuuša, Lončar, Kožul, Marinović, Čavka, Vukorepa, Jurjević, D. Katuša.

VROŠ ZDC: Kardum, Čurjurić, Jurjević—Adžić, Lovretić, Bralić, Radaj, Oljica, Klarin, Ćelić, Bugarija, Horvat, Kolega.

Kako je u prvoj finalnoj utakmicu Sinjoretovo iznenadio sve one koji nisu bili na tom susretu, odigrao dobro i pobijedio Varoš ZDC 3:1, u uzvratnom susretu finala revanširao mu se Varoš ZDC koji je pobijedio 2:0. Dvostruki strijelac bio je Ivan Čurjurić koji se prometnuo u igrača susreta. Njegova dva zgoditka su bila jako lijepa jedan već zarana u trećoj minuti nakon lijepa akcije napadačkog reda, a drugi sa smirajem utakmice u 39 minuti. Kako je u regularnom dijelu završena utakmica izjednačenim rezultatom to su se izvodili šesterci. Uspješniji i bolji su bili igrači Varoša koji su smireno i bez treme pogađali i tako četiri penala za pobjedu i osvajanje naslova najbolje malonogometne momčadi u ovoj natjecateljskoj godini u Zadarskoj županiji. Nakon završenog susreta i dakako čestitki pobjednicima ali i poraženom Sinjeoretovu koji je mora se priznati učinili najviše što je mogao ušli su u Prvu ŽMNL i već iste godine igrali finale. Dosta dugo su gledatelji aplauzom pozdravljali igrače jedne i druge momčadi jer su odigrali izvrsno finale. Nakon toga počela je dodjela priznanja najboljim. Pokal pobjednika Varoši ZDC uručio je ministar u Vladi RH Šime Erlić, koji je i sam veliki ljubitelj malog nogometa.

- Što vam reći nego da sam sretan i ponosan, kako ja tako i moji suigrači. Dokazali smo po tko zna koji put da smo prava klapa, da smo veliki prijatelji kako na parketu uz mali nogometa tako i vani. Naše jedinstvo, razumijevanje i sve ono što krasi prijatelje utkano je u ovu pobjedu - kazao nam je odlično raspoložen igrač Varoši ZDC Karlo Klarin – Škuri.

30. travanj 2024 17:00