StoryEditorOCM
Svijetnasilna Australija

Novi brutalni napad u Sydneyju: manijak nasrnuo na biskupa, ozlijeđeno i dvoje vjernika; sve je snimljeno

Piše vijesti sd
15. travnja 2024. - 13:43

Biskup i nekoliko vjernika napadnuti su u još jednom napadu nožem koji je potresao Sydney. Biskup Mar Mari Emmanuel propovijedao je u crkvi Krista Dobrog pastira u Wakeleyu na zapadu Sydneya u ponedjeljak oko 19 sati kad je muškarac odjeven u crno prišao oltaru i navodno ga više puta izbo nožem, prenose Daily Mail i Jutarnji list.

Zastrašujuća snimka incidenta, koja se uživo prenosila na crkvenoj YouTube stranici, pokazuje kako se biskup Emmanuel neuspješno pokušava obraniti dok ga napadač udara po glavi. Čuli su se krici vjernika koji su pohitali u pomoć napadnutom biskupu.

Prema prvim izvješćima, u tučnjavi koja je uslijedila ozlijeđeno je još najmanje dvoje vjernika. Cijeli događaj zbio je samo 48 sati nakon što je u trgovačkom centru Westfield Bondi Junctionu ubijeno šestero ljudi u napadu nožem.

Glasnogovornik policije NSW-a rekao je da je biskup Emmanuel zadobio ozljede koje nisu opasne po život.

- Policajci su uhitili muškarca koji pomaže policiji u istrazi, rekao je glasnogovornik.

Biskup Emanuel ima hordu sljedbenika na društvenim mrežama s više od 17.000 pratitelja na Facebooku. Došao je na loš glas tijekom pandemije kada je izolaciju zbog Covida nazvao masovnim ropstvom i ustvrdio da su cjepiva uzaludna jer će normalan život ojačati imunitet. Crkva Krista Dobrog pastira ima gotovo 200.000 pretplatnika na YouTubeu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:22