StoryEditorOCM
Regijaosuđeni

Dolijala Brenina kuma! Auto-mafija ‘pala‘ u međunarodnoj akciji, krali i prodavali vozila, Tatjana imala posebnu ulogu

Piše VIJESTI SD
12. ožujka 2024. - 22:11

Članovi takozvane auto-mafije, čije su vođe Zoran Janković i njegova nevjenčana supruga Tatjana Mioković, inače kuma estradne umjetnice Lepe Brene, osuđeni su danas pred Specijalnim sudom u Beogradu na zatvorske kazne.

Njih dvoje bili su na čelu grupe u Srbiji, a uhapšeni su u zajedničkoj akciji srpske, mađarske i slovačke policije 2015. godine, u kojoj je "palo" 29 osoba, zbog sumnje da su se kao međunarodna organizirana kriminalna grupa bavili krađom i prodajom vozila visoke klase, kao i falsificiranjem kompletne dokumentacije.

Jankoviću 6 i pol godina

Tatjana, u javnosti poznatija kao kuma pjevačice Lepe Brene, osuđena je na dvije godine i dva mjeseca zatvora, kao i novčanu kaznu od 300.000 dinara, dok je njen partner Zoran Janković osuđen na šest godina i šest mjeseci zatvora, kao i novčanu kaznu od milijun dinara, piše nova.rs.

image
Screenshot Facebook

Optuženi Milan Jarić prvostupanjskom presudom osuđen je na tri godine i osam mjeseci zatvora, kao i novčanu kaznu od 400.000 dinara, Boško Tarajić na pet godina i četiri mjeseca zatvora i novčanu kaznu od pola milijuna dinara, Zoltan Molnar na dve godine i četiri mjeseca zatvora i kaznu od 100.000 dinara.

Također, Mladen Miščević i Ivan Ćirić osuđeni su na po tri godine i šest mjeseci zatvora i novčane kazne od po 300.000 dinara, a Goran Lovrić na tri godine zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Zaplijenjeno 39 ukradenih vozila

Ova grupa razbijena je u akciji policije tri države, tijekom 2015. godine, zaplijenjeno je 39 ukradenih vozila, uglavnom njemačkih i talijanskih. Prema navodima optužnice, kriminalna grupa je u Mađarskoj naručivala i prodavala vozila, u Slovačkoj su ih krali, a u četiri radionice u Srbiji falsificirali su isprave i prekucavali brojeve šasija.

Prema priopćenju tužiteljstva, optužnica je podignuta 2016. godine protiv više osoba, a na teret im se stavljalo pranje novca i falsificiranje isprava.

„Okrivljeni se terete da su nakon pribavljanja motornih vozila koja potječu od kaznenih djela, u okviru organizirane kriminalne grupe, prikrivali njihovo porijeklo falsificiranim ispravama, poduzimali radnje radi carinjenja i potom ova vozila prodavali ostvarujući znatne prihode“, navodilo se u njihovom priopćenju.

Propjevao član bande

Milan Jarić, jedan od uhapšenih članova ove organizacije za preprodaju ukradenih skupocjenih vozila, odao je detalje na saslušanju kako je ekipa funkcionirala.

image
Screenshot Facebook

Jarić je na saslušanju u tužiteljstvu potvrdio većinu navoda iz kaznene prijave, opisujući detaljno šta se događalo sa skupocjenim automobilima u Srbiji, kako su prepravljeni podaci o njima u dokumentima i na šasijama.

Subotičanin Zoran Janković Kum i njegova nevenčana supruga Tatjana Mioković su bili prvoosumnjičeni.

Janković se branio šutnjom, dok je Tatjana negirala sve navode kaznene prijave.

„Nisam kriva i ne znam ništa o tim automobilima“, rekla je Miokovićeva ranije, navodeći da nije imala nikakva saznanja niti veze s prodajom skupocjenih automobila.

Vrtoglavo jamstvo

Podsjetimo, Tatjana Mioković, kuma Lepe Brene, koja je proglašena „kraljicom estradne auto-mafije“ je s nevjenčanim suprugom Zoranom Jankovićem i još osmero okrivljenih sudjelovala u trgovini skupocjenim ukradenim automobilima, a morala je voditi računa da ih policija ne razotkrije, ali i da financira falsificirane dokumente.

Tatjana je iz pritvora u beogradskom Centralnom zatvoru izašla 10. prosinca 2015., kada je sud prihvatio njeno jamstvo u visini od dva milijuna dinara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:00