StoryEditorOCM
Hrvatskapravomoćno

HDZ-ov šef mjesnog odbora vozio pijan i dobio manju kaznu: ‘Običaj je‘; Sudac: ‘Ima niska primanja‘

Piše VIJESTI SD
19. veljače 2024. - 22:15

HDZ-ovac Željko R. (58), šef mjesnog odbora Dubovec i DVD-a Dubovec, zatečen je pijan za volanom prošlog ožujka oko 23 sata. Policiji je rekao da se vraća s vatrogasnog sastanka.

U presudi, koja je donesena ovih dana, stoji da je zaustavljen prošle godine oko 23:05 u Velikom Ravnom kod Križevaca. Vozio je Opel pod utjecajem alkohola od 0.81 promila.

‘Popio sam dva-tri gemišta, običaj je‘

"Vraćao sam se s vatrogasnog sastanka, kojem sam prisustvovao kao predsjednik DVD-a Srednji Dubovec. Za vrijeme skupštine popio sam dva-tri gemišta, kao što je i običaj. Nisam se osjećao nesigurnim za vožnju, a uz to i blizu živim, pa sam odlučio voziti.

Nisam nikad prekršajno kažnjavan. Aktivan sam u društvenoj zajednici gdje obnašam dužnosti predsjednika mjesnog odbora i predsjednika DVD-a. Zbog toga imam puno aktivnosti oko potreba naselja i mještana i vozačka dozvola mi je jako potrebna", branio se, piše Danica.

‘Dobio manju kaznu‘

Sudac je odbio prijedlog policije da mu se izrekne tromjesečna zabrana upravljanja vozilom.

Kaznio ga je kaznom od 120 eura te mu omogućio da u roku plati dvije trećine kazne, što je 80 eura. Predviđena kazna za vožnju pod količinom alkohola koju je imao u organizmu kreće se od 390 do 660 eura.

Križevački sudac je kao olakotne okolnosti naveo da je  Željko R. priznao prekršaj, to što nisu nastupile štetne posljedice te da se radi o nekažnjavanoj osobi s niskim primanjima.

K tome, sudac je naveo da mu treba vozačka dozvola jer je šef križevačkog mjesnog odbora i vatrogasnog društva. S obzirom na to da je presuda odmah postala pravomoćna, pravo žalbe nemaju ni policija ni HDZ-ovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:29