StoryEditorOCM
Više od sportapotrebna je pomoć

Uključite se u humanitarnu akciju za našeg kolegu sportskog novinara Mira Podruga iz Solina

Piše Sport SD
12. studenog 2023. - 12:35

Izvršni odbor Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) podupire humanitarnu akciju za člana Miru Podruga te pozivaju na uključivanje u akciju. Objavu prenosimo u cijelosti.

Radeći u Dalmacijacementu i živeći na području zagađenom opasnom materijom, Miro Podrug je 20 godina bio izložen azbestu koji je nakon nekog vremena progredirao u mezoteliom te je sada suočen s teškom profesionalnom bolešću - Mezoteliom pleure. Liječi se na Klinici za onkologiju i radioterapiju KBC-a u Splitu. Lijekovi koji su na raspolaganju na listama HZZO-a nisu dovoljni, a lijekovi izvan HZZO-a su skupi. Ti pametni lijekovi pokazali su se izvrsni u liječenju i produljenju kvalitete života, ali se nabavljaju u inozemstvu.

Miro Podrug je sportski novinar već više od 40 godina (Sportske novosti i Večernji list, Solinska kronika, portali solin.hr, solinlive.hr, moj.solin.com itd). Nema sportaša i sportašice s tog područja koji nemaju u svojoj arhivi njegov tekst ili fotografiju. Puno je napravio za ukupni sport Solina i okolice, a za što je nagrađen nizom priznanja. Pun elana i volje, iako teško bolestan, i dalje se javlja sa sportskih borilišta iz Solina, Dugopolja, Mravinaca, Vranjica, Splita i okolice.

Kolegi Podrugu je potrebna financijska pomoć od više stotina tisuća eura kako bi mogao podmiriti goleme troškove pametnih lijekova i liječenja u poliklinici. Organizator humanitarne akcije je Mirina kćer, Ivana Fadić, s prebivalištem u Solinu, Ulica dr. Franje Tuđmana 8A.

Novčana sredstva za liječenje Mire Podruga u razdoblju od 10.11.2023. do 01.02.2024. godine mogu se uplatiti na račun broj: IBAN: HR 1524020063104433057 otvorenom za humanitarnu akciju kod Erste & Steiermärkische Bank d.d.

image

Miro Podrug

privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 14:01