StoryEditorOCM
Strani nogometdo isteka ugovora

Ove sezone mu ne ide dobro: Xavi se predomislio, ostaje trener Barcelone

25. travnja 2024. - 06:56

Barcelonin trener Xavi Hernandez (44), koji je u siječnju najavio odlazak na kraju sezone, ipak će ostati u klubu do isteka ugovora 30. lipnja 2025., rekao je klupski dužnosnik u srijedu navečer.

"Predsjednik Joan Laporta će sutra objasniti razloge zbog kojih će trener ostati u skladu s aktualnim ugovorom", izjavio je dužnosnik za Hinu zamolivši za anonimnost.

Xavi je 27. siječnja nakon domaćeg poraza od Villarreala 3-5 rekao da će dati ostavku u lipnju.

image
AFP

U srijedu je Barcelonina uprava održala sastanak na kojem je razgovarala o aktualnostima u klubu, a zatim se sportski direktor Deco sastao s Xavijem u klupskom centru.

Xavi, bivši klupski veznjak, na klupu je sjeo u studenom 2021. Prošle sezone je osvojio s Barcelonom španjolsko prvenstvo, ali ove sezone mu ne ide dobro.

Barcelona je u nedjelju izgubila s 2-3 na gostovanju kod Real Madrida pogotkom u sučevoj nadoknadi. Zbog toga zaostaje 11 bodova za "Kraljevskim klubom", a do kraja sezone je još šest kola.

Barcelona je prošli tjedan ispala u četvrtfinalu Lige prvaka od francuskog PSG-a, a ranije nije uspjela osvojiti kup niti Superkup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:05