StoryEditorOCM
Rukometteška odluka

Veselin Vujović više nije trener Nexea: ‘Šok terapija nije uspjela‘

Piše sport sd
22. travnja 2024. - 20:16

Veselin Vujović preuzeo je Nexe 26. veljače, da bi bio smijenjen već 22. travnja. Nije srpski trener izdržao u Našicama ni dva mjeseca. Momčad pod njegovim vodstvom nije napravila očekivani iskorak, a presudnim se pokazao šokantni poraz protiv Poreča. Podsjećamo, prije toga Nexe je poraženo i u Sesvetama. Dovoljno za Vujovićevu ostavku.

Momčad će do daljnjega voditi dosadašnji pomoćni trener Krešo Ivanković. Veselin Vujović na treningu oprostio s igračima:

- Očito da šok terapija nije uspjela razdrmati ekipu, nisam uspio u ovom kratkom vremenu probuditi ekipu onako kako ja to znam. Ovu odluku sam donio nakon utakmice protiv Poreča, koju smo unatoč problemima s ozljedama morali pobijediti i nakon koje sam izjavio da me je sram i da bih najradije nestao. Mislim da je moralan čin bilo ponuditi ostavku. Vrlo brzo smo se dogovorili. Iskreno se nadam da će moj odlazak kod igrača ipak probuditi u njima ono nešto sportsko i karakterno i da na terenu daju puno više kako bi Nexe vratili na ono mjesto koje mu pripada. U Našicama mi je bilo prelijepo i nosim samo dobre uspomene, svima u klubu želim puno sreće i hvala na svemu.

Predsjednik kluba Josip Ergović je kazao:

- U vrlo kratkom vremenu donijeli smo još jednu tešku odluku, ali prije svega je odluka donesena na inicijativu trenera Vujovića, kojemu se ovim putem želim zahvaliti i jako mi je žao što se moramo rastati. U prilog svemu ovome ide i odluka disciplinske komisije HRS-a koja će sigurno donijeti odluku o suspenziji Veselina Vujovića, pa bi bilo vrlo nezgodno da on vodi treninge, a Krešo Ivanković vodi utakmice. S druge strane Krešo Ivanković je dobar trener kojega smo planski doveli i siguran sam da ćemo u predstojećem razdoblju konsolidirati redove i prije svega imati mir koji krasi naš klub i da ćemo se vrlo brzo ponovno veseliti dobrim rezultatima Nexe, kako u Hrvatskoj tako i u Europi. Unatoč svemu, čvrsto vjerujem da ćemo iz svega ovoga izaći još jači jer iza sebe imamo više od deset godina konstantnog rasta i ovo je prvi put da imamo jedan mali pad, što je u sportu sasvim normalno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 20:35