StoryEditorOCM
OstaloSLA-LOM SKIJAŠICA

Ovo će se dugo prepričavati: naša Leona saltom uletjela u cilj, jedva ustala šepajući, ali ide po pobjedu!

Piše Marko Bilić
7. siječnja 2024. - 11:22

Puno uzbuđenja i neočekivanih događanja ponudila je prva vožnja slalomašica u Kranjskoj Gori i sada s nestrpljenjem svi čekamo krajnji rasplet.

Naša skijašica Leona Popović, kojoj je upravo slalom specijalnost, startala je kao druga i na toj će poziciji dočekati drugu vožnju, zajedno s Njemicom Lenom Durr, odmah iza vodeće i nedodirljive Slovakinje Petre Vlhove, sa samo 26 stotinki sekunde zaostatka! Lena i Leona dijele drugu poziciju.

Hrvatica je sjajno odskijala stazu koju je postavio njezin trener Goran Rački, a u cilj je ušla na nevjerojatan način: saltom! Naime, izgubila je ravnotežu na pretposljednim vratima i na opće iznenađenje svih u punoj brzini napravila salto u zraku i tako "uskočila", "uletjela" u cilj, kako god.

Leona je minutu-dvije ostala sjediti na snijegu, svi su bili zabrinuti zbog moguće ozljede, ustala je šepajući, no, prve dojave iz Slovenije kažu da će biti spremna za drugu vožnju i napad na novo postolje.

Druga velika favoritkinja, Amerikanka Mikaela Shiffrin, međutim, upala je u "zamku" koju je na stazi postavio Rački i nije završila prvu vožnju.

Na žalost, nije se snašla ni naša mlada Zrinka Ljutić koja je uspjela izboriti nastup u drugom dijelu natjecanja, ali tek kao 29. u prvoj vožnji, s velikim zaostatkom (+3.33).

image
Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:02