StoryEditorOCM
Košarkakakav otac...

Senzacija u NBA: Sin LeBrona Jamesa prijavio se na draft, dogodine zajedno na parketu!?

Piše sport sd
5. travnja 2024. - 18:56

Bronny James, sin superzvijezde LeBrona Jamesa, prijavio se na ovogodišnji NBA draft. Za 19-godišnjeg prospekta do prije godinu dana predviđalo se da će na ovogodišnjem draftu biti u krugu Top 10 izbora, no u srpnju prošle godine doživio je srčani udar tijekom treninga, što ga je na pet mjeseci izbacilo van stroja.

Tada je utvrđeno da James može nastaviti s košarkom, no dugotrajna pauza ostavila je učinak na njega i njegovu igru. U prvoj sveučilišnoj sezoni u dresu USC-a imao je prosjek od tek 4.8 poena, 2.8 skokova i 2.1 asistencije, igrajući 19 minuta po utakmici.

"Imao sam godinu s usponima i padovima, ali sve je doprinijelo rastu mene kao muškarca, studenta i sportaša", napisao je James mlađi u svojoj objavi na Instagramu.

Bronny će uoči drafta odraditi treninge i sastanke s momčadima i nakon toga odlučiti hoće li izaći na draft ili povući prijavu i posvetiti se još jednoj godini sveučilišne košarke. Konačnu odluku James morati donijeti do 16. lipnja, a draft je na rasporedu 27. lipnja. Ipak, uzimajući u obzir sve okolnosti i tešku godinu koju je Bronny imao, pitanje je hoće li uopće biti odabran na ovogodišnjem draftu ne povuče li prijavu.

No, Bronnyjev potencijal ne leži samo u njegovim košarkaškim sposobnostima, već i u marketinškom značaju koji bio donio određenoj momčadi. Prije svega zbog svog planetarno popularnog oca, koji nikad nije krio želju da zaigra s Bronnyjem.

- Učinio bih sve što je potrebno da godinu dana igram sa svojim sinom. Ne radi se o novcu, gdje god je Bronny želim biti i ja - rekao je svojevremeno LeBron, koji će u prosincu napuniti 40 godina.

Nije to ni toliko nerealna opcija, s obzirom da LeBron ovoga ljeta može postati slobodan igrač ako odbije produljenje ugovora s Lakersima. Računica je jasna, klub koji bi izabrao Bronnyja imao bi veliku prednost u dovođenju LeBrona, a nije potrebno ni naglašavati koliki bi marketinški doprinos potonji dvojac donio bilo kojem klubu u NBA-u...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:37