StoryEditorOCM
HajdukDvojnik čeka, ali...

Rim Tim Tagi, sve je otišlo u dim. Talentirani hajdukovac zbog ozljede ni večeras neće igrati protiv ‘samog sebe‘

Piše Frane Vulas
27. travnja 2024. - 15:53

Ogled Hajduka i Rudeša (subota, 19.10 sati) nadilazi čak i sferu bizarnoga. Formalno je riječ o susretu 32. kola SuperSport HNL-a, ali u praksi je u pitanju revijalna utakmica. Bez revije. Igra se samo za tv publiku.

Rudeš je već odavno i matematički ispao. Pet kola je Zagrepčanima preostalo do kraja, a zaostaju 23 boda za predzadnjim Slaven Belupom. A i Hajduk je praktično ‘betoniran‘ na trećem mjestu. Drugi Dinamo bježi 11, a četvrti Osijek zaostaje 13 bodova. Dakle, rezultatski je u pitanju više-manje utakmica koju treba - odraditi. Uz sve to igra se i bez publike zbog kazne Hajduku. Sve je otišlo u dim. I stolice. Pa će se umjesto sa stolica poljudskog stadiona i ovaj susret gledati doma s kauča.

Cijelu sezonu iščekivali smo ove dvoboje iz jednog posebnog razloga, iščekujući hoće li se nogometaš Hajduka ofenzivni veznjak/krilni napadač Roko Brajković suočiti s Rokom Brajkovićem. Ne, nismo polupali lončiće. Naime, Hajdukov Brajković (18) ima imenjaka i prezimenjaka u redovima Rudeša. Međutim, dvije godine stariji Rudešov Roko Brajković (20), također ofenzivni veznjak, je prvu polovinu sezone proveo na posudbi u Šibeniku. A onda se u drugom dijelu sezone nije poklopilo da zaigraju međusobno u susretima ova dva kluba u SuperSport HNL-u.

Teško se i moglo poklopiti kada Hajdukov Brajković, jedan od ključnih igrača u prošlosezonskom putu juniora do finala UEFA Youth league, cijelo proljeće nije uopće zaigrao za Hajduk. A i na jesen je imao tek tri nastupa ukupno. Među ta tri je i onaj u kojem je jednu minutu dobio protiv Rudeša, ušao je tada u 90. minuti. A sada je Hajdukov Roko Brajković ozlijeđen. Na treningu mu je stradao gležanj. Neće ga biti na travnjaku do kraja sezone, ni za Hajduk, ni u Solinu gdje je igrao u Prvoj NL na dvojnoj registraciji.

A ni u Prvoj NL u prvom dijelu sezone se nisu susrela na travnjaku dva Roka Brajkovića. U dva susreta Solina i Šibenika u tom dijelu sezone, igrao je oba puta Hajdukov/Solinov Roko Brajković, a dvaput je na klupi ostao Rudešov/Šibenikov Roko Brajković. Igrao je za Šibenik jednom samo njegov stariji brat Bruno, jednom. Ako smo vas izgubili...

Uglavnom, jedini Roko Brajković kojeg bismo mogli vidjeti večeras je onaj Rudešov ‘dvojnik‘. Ako i on zaigra.

image

Hajdukov Roko Brajković

Tom Dubravec/Cropix
image

Raritetna fotografija s nastupa Roka Brajkovića za prvu momčad Hajduka

Damir Krajač/Cropix
image

Roko Brajković nogometaš Rudeša
 

Ranko Šuvar/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 18:46