StoryEditorOCM
Hajduknešto se kuha

Ljetos ga se čekalo na Poljudu do zadnjeg dana prijelaznog roka, ali klub ga nije puštao, sad se ponovo veže uz Hajduk

Piše K. M.
10. siječnja 2024. - 12:37

Još dvije pozicije ostale su Hajduku za pokriti u ovom prijelaznom roku. Cilj je dovesti još jednog lijevog beka na posudbu s obzirom na to da će Dario Melnjak izbivati do kraja sezone zbog ozljede, a Ismael Diallo je trenutno s reprezentacijom Obale Bjelokosti na Afričkom kupu nacija pa se ostalo tek na mladom Šimunu Hrgoviću.

Druga pozicija na kojoj se želi pojačati konkurentnost je ona desnog krila, gdje trenutno najčešće započinje Emir Sahiti koji je i najproduktivniji igrač Hajduka na krilnim pozicijama. Hajduk trenutno u kadru nema igrača kojem je krilna pozicija izvorna, a čini se da bi se i taj problem mogao riješiti ove zime.

Naime, ponovno se u kuloarima počelo spominjati ime nekadašnjeg mladog ukrajinskog reprezentativca Alekseja Kaščuka, igrača Šahtara koji je ‘dvorište‘ nekadašnjeg hajdukovca Darija Srne sada sportskog direktora ukrajinskog kluba. Ovaj 23-godišnjak bio je želja ‘bijelih‘ i proteklog ljeta, a na njegovom dolasku se radilo do posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka. Nije ni Ukrajinac bio imun na selidbu u Split, ali Šahtar ga nije puštao.

Njegov dolazak ove zime se čini realnijim s obzirom na to da mu ugovor na ljeto, točnije 30. lipnja 2024. godine, a već sad ima pravo pregovarati s drugim klubovima bez znanja i dozvole Šahtara. Ipak, Hajduku je potreban igrač na toj poziciji već od ove zime za proljetni dio prvenstva i nastavak borbe za titulu. Stoga nije isključeno da će se pronaći način kako krenuti u realizaciju njegovog dolaska već na pripreme u Umag. Primjerice sličnu situaciju je s ugovorom imao prošle zime Yassine Benrahou pa je došao šest mjeseci prije isteka bez odštete za postotak od budućeg transfera.

Kaščuk je ove sezone upisao 12 nastupa u momčadi trenera Marina Pušića, nekadašnjeg kandidata za klupu Hajduka. U 12 nastupa zabio je četiri gola i jednom asistirao, a dobio je i 25 minuta u Ligi prvaka protiv Porta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:43