StoryEditorOCM
HajdukTeodor Borisov

Bugar pratio derbi na Rujevici: ‘Prije proljeća bio sam uvjeren da će Hajduk biti prvak‘

8. travnja 2024. - 09:47

Suci su iz Rumunjske, ai je specijalni reporter Jadranskog derbija iz - Bugarske. Svi smo mi Europa. Jadranski derbi imao je svoga posebnog novinara, Rujevicu je pohodio Teodor Borisov, izvijestitelj lista i portala Temasport, inače naš redoviti pomagač svaki put kad bi Hajduk igrao na europskoj sceni protiv momčadi iz Bugarske (Levski, Slavija Sofija...).

Borisov je svojevrsni rekorder po obilasku velikih utakmica po Europi, a Rujevicu je stavio na značajno mjesto ovoproljetne turneje po ligama Starog kontinenta.

Volim hrvatski nogomet, studirao sam u Zagrebu na Filozofskom fakultetu, istraživao sam za doktorat u sklopu programa Erasmus - govori nam na tečnom hrvatskom.

- Poslije pandemije dao sam se u putovanja i istraživanja, gledao sam 119 utakmica i bio u 31 zemlju, po Europi i Aziji. Hrvatska mi je posebno u srcu i zanimljiva mi je ova utrka za titulom prvaka. Mislio sam da Hajduk ima najviše šansi, ali nakon posljednje tri utakmice ne znam što da mislim. Zanima me derbi na Rujevici iznad svega i pripremam opširnu reportažu za moj Temasport.

image
Damir Škomrlj/Cropix

Kao znalac nogometa rekao nam je:

- Fascinira me hrvatski nogomet koji se izdigao do osvajanja svjetskih i europskih medalja, dok moji u Bugarskoj nikako da se vrate na zelenu granu iu doba Stoičkova i Balakova - rekao nam je dragi kolega Teodor iz Sofije.

Gdje je Balakov, pitali smo ga?

- Živi u Bugarskoj, zadnji posao imao je u ekipi Septemvri koja se borila za opstanak - otkrio nam je, a mi ga podsjetili da je Balakov u Rijeci kao trener Hajduka slavio sa 3:0, onu noć u proljeće 2012. na Kantridi, prije nego što će jutrom poletjeti za Kaiserslautern.

Nakon utakmice na Rujevici Borisov je kazao:

- Tipičan derbi, Hajduk je opet bio dobar samo jedno poluvrijeme, prije proljeća bio sam uvjeren da će biti prvaci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:01