StoryEditorOCM
Splitprijavila policiji

Maja Đerek je užasnuta: ‘Prijete mi obitelji. Tri tipa su nam navečer lupali po vratima, sve je snimljeno kamerom...‘

Piše SPLIT SD
8. srpnja 2023. - 17:26

Maja Đerek, splitska pročelnica za gradsku imovinu je za 24 sata ispričala da je proteklih tjedana izložena izravnim pritiscima, prijetnjama i napadima. 

Sve je, tvrdi, počelo 6. lipnja, kad je došlo do incidenta u splitskoj Banovini. Bivši olimpijski veslač Igor Boraska je došao u njen ured i, prema navodima zamjenika gradonačelnika verbalno je napao nakon što je ona ustanovila da bespravno koristi gradski stan, piše 24 sata.

Tvrdi da su se otad pritisci nastavili, a kasnije i pogoršali. Navela je kako joj je muž posredno počeo primati prijetnje "da ima da svi zašutimo ili nam slijedi uništenje života, obitelji i napadi."

- Čak je najavljen i točan dan napada (petak). Kako sam ja nastavila javno prokazivati nazakonitosti i nisam posustajala, tako su prijetnje postajale sve intenzivnije zadnjih tjedana. Krenuli su napadi najprije u Zagrebu gdje nam je stan. Upala su tri tipa u zgradu u četvrtak kasno navečer. Lupali su po vratima i galamili. Očito tada nisu znali da su muž i dijete već sa mnom u Splitu. Sve mi je javio predstavnik stanara, sve je prijavljeno policiji, a postoji i videosnimka upada u ulaz. Jutros u 6.50 kad sam bila sa djetetom sama u stanu u Splitu, a muž je otišao na trčanje, iznad glave je netko svom snagom zalupio griljama i probudio mene i dijete. Išla sam zatvoriti odmah grilje i vidjela jednog tipa kako udara glasno po ulaznim vratima stana. Oko 25-30 godina, visok oko 185 centimetara, sportske građe, s crnom kratkom kosom. Bio je odjeven u crno i imao veliku tetovažu preko lista na nozi. Stajao je ispred stana par minuta pa otišao kada nisam otvarala. Ja i dijete smo se užasno preplašili. Muž nas je smirio kad je došao - ispričala je, među ostalim, Đerek za 24 sata.

Za komentar o incidentu smo se obratili i Igoru Boraski, ali povratnu informaciju nismo dobili. Odgovor ćemo objaviti čim stigne. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:17