StoryEditorOCM
SplitVRIME JE

Damir Šarac: Nismo svjesni kakvo se blago krije u 350 kvadrata zgrade na Peristilu. Eto odgovora što s kupljenim stanom

22. veljače 2024. - 19:03
U Riznici splitske katedrale izložena su neprocjenjiva blaga, najveća zbirka romaničkog slikarstva u Hrvatskoj, Splitski evangelijar, najstariji libar na hrvatskom tlu iz osmog stoljeća... Čovjek ne zna gdje bi prije gledao  Vladimir Dugandžić/Cropix

Iza furtutme koja se digla oko kupnje stana na Peristilu, u palači Skočibučić-Lukaris, ali doslovno iza, puno je vrjednija priča od rasprave kupuje li se takva nekretnina na viđeno ili neviđeno. Palača je do sada bila u trojnom vlasništvu: Grad Split imao je tri etaže u pročelju, drugu, treću i šufit, privatna vlasnica na prvom katu, a Republika Hrvatska prizemlje i prostor iza gradskog i privatnog vlasništva u kojem je smješten Muzej sakralne umjetnosti.

Iza rasprave je li ili nije Grad trebao kupiti stan od 120 kvadrata na prvom katu po bagatelnoj cijeni od 500 tisuća eura – a trebao je jer se ne radi o garaži na Sirobuji, nego nakretnini na jednom i jedinom Peristilu – pogubila se priča o budućnosti ove prevrijedne palače. A u usporedbi s time, sve su ostalo dnevnopolitička prepucavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 20:15