StoryEditorOCM

Član Domovinskog pokreta o pregovorima s HDZ-om: Plenković voli Pupovca više nego vlastitu suprugu, želi nas preveslati

Piše vijesti sd
26. travnja 2024. - 16:01

U nizu postizbornih razgovora i pregovora koji se odvijaju ovih dana u fokusu pažnje javnosti su pregovori HDZ-a i Domovinskog pokreta.

Domovinski pokret je neumoljiv oko svog uvjeta da sa SDSS-om ne žele ni u Vladu niti tu stranku vide kao dio saborske većine.

Jučerašnja podrška manjinskih zastupnika HDZ-ovu kandidatu za predsjednika Sabora Gordanu Jandrokoviću, Domovinskom pokretu je neprihvatljiva, saznaje se od člana DP-a i jednog od pregovarača s HDZ-om. Danas pred kamere ne žele, ali neslužbeno poručuju: "Ako SDSS to podrži, mi nećemo i možemo se pozdraviti s HDZ-om", kaže član stranke, izvještavaju Ana Mlinarić i Katarina Brečić za Danas.hr.

Član DP-a i sudionik pregovora, kaže da se na sastanku u srijedu u Banskim dvorima gotovo cijeli sastanak govorilo upravo o manjinskim zastupnika. "Plenković nas je cijeli sastanak lomio. Pupovca voli više nego vlastitu suprugu, na naše argumente skakao je kao da mu oči čupate", opisao je DP-ov pregovarač, ponovivši da je za njih problem u SDSS-u kao stranci, a ne u srpskoj manjini.

Iz DP-a su ovako komentirali Plenkovićev prijedlog da jedan koalicijski sporazum HDZ potpiše s DP-om, a drugi s manjinama: "Plenković nas želi preveslati. Nije šija nego vrat. Na to ne možemo pristati".

Na sastanku se otvorila tema financiranja Srpskog narodnog vijeća, koji izdaje novine Novosti. DP traži ukidanje tog financiranja, a Plenković se danas o tome nije htio izjašnjavati, izvještava Danas.hr.

Pregovorima između HDZ-a i DP-a, koji bi se trebali nastaviti idući tjedan, očito neće nedostajati vrućih pitanja i pravih tema.

image

Domovinski pokret ističe da problem vidi u SDSS-u kao stranci, a ne u srpskoj manjini

Damjan Tadić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:10