StoryEditorOCM

potporeMinistarstvo turizma i sporta sufinancirat će zelenu i digitalnu tranziciju u nautičkom turizmu

Piše M. I.
28. veljače 2024. - 08:32

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata koji će doprinijeti podizanju konkurentnosti turističkog gospodarstva kroz zelenu i digitalnu tranziciju u turizmu u ukupnoj vrijednosti od 3.404.340 eura.

Program u središte pozornosti stavlja zelenu i digitalnu tranziciju poduzetnika u sektoru turizma, razvoju održivih turističkih proizvoda, poboljšanje procesa u ugostiteljskom poslovanju prihvatljivih za okoliš, razvoj inovativnih turističkih proizvoda i usluga, kružno gospodarstvo te povećanje energetske učinkovitosti.

Sredstva su dostupna subjektima malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) i OPG-ima (obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima) ili PG-ima (poljoprivrednim gospodarstvima) koja su registrirana ili će biti registrirana za ugostiteljsku djelatnost po završetku projektnih aktivnosti, a program dodjele bespovratnih potpora sastavljen je od pet mjera.

Između ostalim, mjera E odnosi se na ulaganja u postojeće plovne objekte za izlete koji su registrirani sukladno Pravilniku o vrstama plovnih objekata nautičkog turizma te ulaganja u plovila namijenjena iznajmljivanju s ili bez posade i pružanju usluge smještaja gostiju na plovilu (charter plovila).

Potpore uključuju zamjenu vanbrodskih benzinskih pomoćnih motora električnima, zamjenu brodskih akumulatora ekološki prihvatljivijima, ugradnju solarnih panela i vjetrogeneratora, nabavu sustava za fekalne tankove, ugradnju istih, kao i nabavku opreme informatičko-komunikacijskih i audio/video rješenja, softvera, te aplikacije za check in i check out.

Prijave se podnose isključivo online putem sustava eGrađani, na portalu eTurizam (TuRiznica).

Javni poziv otvoren je do 15. ožujka 2024. godine, a više informacija možete pronaći na poveznici OVDJE. 

27. travanj 2024 17:57