stdClass Object ( [id] => 1180781 [title] => Polina Mytko očarava talentima, pojavom i stavom, u iskrenom razgovoru priznaje našoj novinarki: Odavno sam prelomila, Split je moj grad, ali Lukašenko me ne pušta iz ruku! [alias] => polina-mytko-ocarava-talentima-pojavom-i-stavom-u-iskrenom-razgovoru-priznaje-nasoj-novinarki-odavno-sam-prelomila-split-je-moj-grad-ali-lukasenko-me-ne-pusta-iz-ruku [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Odavno je već srušen mit o praznoglavim ljepoticama koje se u životu ograničavaju samo na vlastiti izgled i na istom grade karijeru, pa i egzistenciju. Čitajući priču o Polini Mytko, čitatelji će uvidjeti da je po mnogočemu ovo uistinu izvanredna djevojka.

Za početak – vidite i sami – prekrasna je. Njezina lijepa vanjština, međutim, tek je ambalaža za mnogobrojne vrline koje je krase, k tomu je – barem u hrvatskim okvirima – posebna i po svojem podrijetlu.

Dakle, u najkraćem, Polina je plesačica vrhunskog ranga, ona je plesna umjetnica, dizajnerica scenske odjeće, magistrica matematike i informatike te – djevojka s bjeloruskom putovnicom.

Živi s dečkom na Visokoj, u Splitu, ali “po gradu” je se ne može vidjeti prečesto jer je jednostavno – prezaposlena.

Posjetitelji festivala elektroničke glazbe mogli su je vidjeti na važnijim punktovima svjetske mape, konkretno, onoj Ultra Music Festivala. Bila je, u sklopu UMF Angelsa, plesna akvizicija “Ultri” u Singapuru, Pekingu, Miamiju i, naravno, u Splitu.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---


Pa takve ljepotice, čini se u percepciji prosječnog promatrača, “žive” samo na plakatima, vode nekakav “fancy život” nedostupan običnim ljudima, dan joj započinje kupanjem u šampanjcu, a završava dijamantima rasutim na svilenu jastuku.

Programerka za IT korporaciju

No Polina nije mit, ona je jednostavno vrlo marljiva djevojka iz susjedstva, skoro pa Splićanka. Zaradila je svaku svoju kunu vlastitom pameću i snagom, od osam do 16 sati odrađuje radno vrijeme kao programerka za veliku IT korporaciju, a od 18 sati do kasne večernje ure vodi treninge u Centru plesa Split.

Ove nedjelje u 18 sati vodi i radionicu trbušnog plesa za sve Splićanke – početnice.

Voditeljica je tečajeva i radionica trbušnog plesa, zumba fitnessa, reaggeton treninga, MTV showdancea za djecu... Pleše sambu, bacciatu, high hill dance na eventima, izvodi cabaret show te sama osmišljava i izrađuje kostime za svoje nastupe. Već bi taj “rasplesani” dio njezina života bio dovoljan za jedan mladi životopis i priču punu panegirika!

---

image
Joško Šupić/Cropix
---


No u svojoj 25. godini Polina je i IT programerka s diplomom/magisterijem matematike i informatike, koju je stekla na splitskoj visokoškolskoj ustanovi, a taj je pothvat “herojskiji” utoliko što se u Split doselila ne kao dijete, nego kao sedamnaestogodišnja djevojka iz Minska u Bjelorusiji, kad nije znala ni riječ hrvatskoga. I to je nije omelo da završi i srednju i faks!

Dijete Sovjetskog Saveza

”Krivac” za preseljenje bila je njezina mama, koju je pak u grad pod Marjanom dovela – ljubav, a ona, eto, sa sobom povela i dvije kćeri.

Mlađa, Natalija – Polinina sestra – također je “cura za pet”, studentica je Medicinskog fakulteta i ponekad zajedno plešu. Vrlo rijetko, ali nekad čak i tulumare, kako i priliči curama njihovih godina.

– Naravno da se i zabavljamo, moramo ponekad! Ali meni je zabavan svaki dan ispunjen plesom, dragim ljudima – našim polaznicima – druženjem s djecom uz muziku i ritam... Pa gdje ćeš ljepši život od toga! To je pravi ritam. Zato se i ne stignem udebljati. Jedino mi fali da se čestito naspavam, ali nedjeljom se “počastim” i dužim spavanjcem – veselo će Polina.

Od svih problema koji bi je možda mučili sad, usred ovog nesretnog rata u kojem je kolateralno uključena i njezina domovina Bjelorusija, kao omraženi saveznik agresora, nju tišti jedan “kronični”: zbog posjedovanja bjeloruskog pasoša ne može lako dobiti hrvatsko državljanstvo.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---


Naime, dvojna opcija je isključena, a hrvatsku putovnicu ne može imati dok se ne odrekne bjeloruske; Polina je odavno prelomila odluku po tom pitanju. Split je sad njezin grad, Hrvatska njezina zemlja. No s Lukašenkom ne ide lako, Polina ne može tek tako dobiti “otpust”.

Pravo za reći, ona je spletom okolnosti pravo dijete – Sovjetskog Saveza. Majka joj je rođena tijekom postojanja te upokojene formacije i ima ruski pasoš, a državljanstvo RH stekla je zahvaljujući udaji za našeg državljanina.

Polina i njezina sestra su, pak, rođene u Bjelorusiji i imaju njihovo državljanstvo, a familije imaju i u Rusiji, i Bjelorusiji, čak i Ukrajini. Ipak, najviše su od sve te rasute rodbine emocionalno vezane s bakom, koja živi u Minsku. Redovito su je i posjećivale dok nije izbila najprije korona, pa onda i rat.

Još ne mogu vjerovati...

– Još ne mogu vjerovati da se ovaj rat stvarno događa. Pa kome treba to ubijanje, i zbog čega – u nevjerici Polina odmahuje glavom. Njoj je već dosta birokratskog “rata”, a kamoli ovoga krvavog...

Kad je došla u Hrvatsku, brzo se snašla, nije bilo šokova, premda joj je ispočetka bilo čudno previše ležerno ponašanje Dalmatinaca.

– Prvih godina mi je nedostajala ona bjeloruska disciplina i red, ovdje je sve “laganini”, sve “lako ćemo”. No s vremenom sam se navikla, sad mi se čak i sviđa. Vidite da sam i vama na snimanje zakasnila skoro deset minuta – primjećuje, osmjehujući se.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---


Ipak, njezin je ritam takav da bi malo koja Splićanka u njemu opstala dulje od mjesec dana. Treninzi su svakodnevni, pleše se po četiri sata svake večeri u komadu! Prije korone bilo je toga i više, nastupa i evenata, bio je to “full-time dance”. No, kako je pandemija dokinula industriju zabave, ostalo joj je vremena. I zaposlila se – u struci, s punim radnim vremenom u home-officeu.

– Da me pitate čime bih se radije bavila, plesom ili programiranjem, ne bih znala reći. Da znam, radila bih samo jedno ili drugo. Za ples sam u punoj formi, iako je fizički napornije. Programiranje je na drugi način zahtjevno, od njega mi je “poginuo” vid, ali jednako je uzbudljivo, izazovno – jednostavno sažima mlada Bjeloruskinja.

Evo jednog kurioziteta: vozi automobil imotskih tablica! Mercedes?

Imotske tablice na autu

– Eh, za njega tek trebam zaraditi! Ne, imam skromniji automobil, kupila sam ga polovnog od prijašnjeg vlasnika, Imoćanina – pa su ostale i tablice. Sad mi je to baš “cool”, sviđaju mi se – veli, smijući se.

Od bivše domovine nedostaju joj jedino prijatelji, društvo iz djetinjstva. No u Splitu je stekla nove, našla je i dečka, već su godinama zajedno i dobro se slažu. Splitske običaje usvojila je, pak, selektivno.

– Nisam baš od ispijanja kava na Rivi, to je gubljenje vremena. Nema u tome ništa loše, ali ja ne stignem. I ne volim tračanje; draže mi je razgovarati o projektima, planovima, nešto konstruktivno. Kažu da se Splićanke vole lijepo oblačiti, tu nisam iznimka, ali ne patim od skupe, markirane odjeće.

---

image

Svoje kostime nerijetko sama kroji
Miljen Chovan

Miljen Chovan
---


U stvari, volim pomalo lude stvari nositi na sebi, pa ih sama nacrtam i sašijem. Pogotovo za nastupe, kad se treba okititi i perjem, svjetlucavim detaljima, LED svjetlima, krilima... Obožavam takve kreacije, i volim sve sašiti, samo što sad, uz ovaj posao koji mi uzme pola dana, baš i ne stignem – malko sjetno primjećuje.

Eh, da mene Putin pita...

Ne stigne, priznaje, svaki dan ni kuhati, pa naruči hranu na kućnu dostavu. Uživa u pizzi i drugom “zabranjenom voću” bez problema, satovi u plesnoj dvorani “spale” sve suvišne kalorije. Otud i njezina besprijekorna figura, ma prava “anđelica”...

Udvarača, začudo, nema puno.

– Nemaju me gdje vidjeti, ha-ha! Društvo s plesa zna da sam zauzeta, a kad nastupam na eventima, momci ne mogu ni prići jer smo mi plesačice uvijek okružene tjelohraniteljima i čuvarima – zaključuje vedro.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---


Split je, smatra, iznimno plesno potentan grad.

– Ovdje ima tako darovitih ljudi, nisu ni sami svjesni. Kad bi više vježbali, bili bi na krovu svijeta! Čini mi se da im nedostaje prave motivacije. Ovaj posao je toliko naporan da ga stvarno morate voljeti – sažima vlastito iskustvo.

Budi se rano, liježe oko ponoći, a rijetke slobodne dane rado potroši na izlet ili putovanje. Uči i španjolski online, voli njihov plesni ritam pa bi rado bolje upoznala i jezik salse, bachate...

Bolje zapalit vepra, nego VAR

Simpatična anegdota iz showdance-životopisa vezuje je uz posljednji održani Spli’ski krnjeval.

– Pripala mi je čast da baš ja zapalim krnju! Taj put bio je zapaljen VAR – nogometni sustav uvijek kriv za sve krive odluke, ali bilo mi je draže kad smo godinu prije ispekli vepra Špira s Marjana i podijelili ga maškarama – veli, smijući se.

A da ovaj rat, koji se, nažalost, tiče svih nas, nije ovako nesretan, bilo bi u njemu i crnohumornih elemenata. Podsjetili smo je vremena s početka pandemije, kad je predsjednik Lukašenko narod uputio da “protiv korone piju više votke”.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---


– Da, to je njemu nalik (smijeh). Sad kad je Bjelorusija pod sankcijama, jedan od problema je i taj što u zemlji vlada nestašica higijenskih uložaka za žene, pa je jedan visoki vladin dužnosnik u Bjelorusiji poručio da “žene trebaju više šetati u prirodi pa će manje krvariti”. Da nije tragično, bilo bi smiješno – kazuje trpko.

Pitamo je što bi, da može, poručila predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

– Eh, kad bi on mogao pročitati moju poruku i poslušati me, do rata nikad ne bi došlo. Svijet bi mogao biti jedno sretno, prekrasno mjesto. U kojem bi svirala muzika za ples, a ne ratne sirene – sjetno će Polina Mytko, Bjeloruskinja iz Splita. 

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => RASPLESANA MAGISTRA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => RASPLESANA MAGISTRA 2 0 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-03-31 15:10:11 [created_by] => 3154 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-04-02 06:44:34 [modified_by] => 3154 [publish_up] => 2022-04-02 06:30:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 132 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21492376.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21488634.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21488638.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21488636.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21488632.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21488630.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21488628.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21488626.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21488622.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21488618.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21488614.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21492380.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21492372.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21492366.jpg","\/images\/slike\/2022\/03\/31\/21492362.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Miljen Chovan","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Miljen Chovan","Miljen Chovan","Miljen Chovan","Miljen Chovan"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","

Svoje kostime nerijetko sama kroji
\n\u00a0<\/p>","

Svoje kostime nerijetko sama kroji
\nMiljen Chovan<\/p>","

Svoje kostime nerijetko sama kroji
\nMiljen Chovan<\/p>",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["40:24","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1277","hd_21492376_1920.jpg":"1920x1080","k_21492376_1280.jpg":"1280x1280","k_21492376_1024.jpg":"1024x1024","k_21492376_640.jpg":"640x640","k_21492376_480.jpg":"480x480","k_21492376_340.jpg":"340x340","k_21492376_220.jpg":"220x220","o_21492376_1280.jpg":"1280x851","o_21492376_1024.jpg":"1024x681","o_21492376_640.jpg":"640x425","o_21492376_480.jpg":"480x319","o_21492376_340.jpg":"340x226","o_21492376_220.jpg":"220x146","h_21492376_1280.jpg":"1280x854","h_21492376_1024.jpg":"1024x683","h_21492376_640.jpg":"640x427","h_21492376_480.jpg":"480x320","h_21492376_340.jpg":"340x227","h_21492376_220.jpg":"220x147","pp_21492376_1280.jpg":"1006x1280","pp_21492376_1024.jpg":"805x1024","pp_21492376_640.jpg":"503x640","pp_21492376_480.jpg":"377x480","pp_21492376_340.jpg":"267x340","pp_21492376_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3687","hd_21488634_1920.jpg":"1920x1080","k_21488634_1280.jpg":"1280x1280","k_21488634_1024.jpg":"1024x1024","k_21488634_640.jpg":"640x640","k_21488634_480.jpg":"480x480","k_21488634_340.jpg":"340x340","k_21488634_220.jpg":"220x220","o_21488634_1280.jpg":"1280x2458","o_21488634_1024.jpg":"1024x1966","o_21488634_640.jpg":"640x1229","o_21488634_480.jpg":"480x921","o_21488634_340.jpg":"340x652","o_21488634_220.jpg":"220x422","h_21488634_1280.jpg":"1280x854","h_21488634_1024.jpg":"1024x683","h_21488634_640.jpg":"640x427","h_21488634_480.jpg":"480x320","h_21488634_340.jpg":"340x227","h_21488634_220.jpg":"220x147","pp_21488634_1280.jpg":"1006x1280","pp_21488634_1024.jpg":"805x1024","pp_21488634_640.jpg":"503x640","pp_21488634_480.jpg":"377x480","pp_21488634_340.jpg":"267x340","pp_21488634_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1755","hd_21488638_1920.jpg":"1920x1080","k_21488638_1280.jpg":"1280x1280","k_21488638_1024.jpg":"1024x1024","k_21488638_640.jpg":"640x640","k_21488638_480.jpg":"480x480","k_21488638_340.jpg":"340x340","k_21488638_220.jpg":"220x220","o_21488638_1280.jpg":"1280x1170","o_21488638_1024.jpg":"1024x936","o_21488638_640.jpg":"640x585","o_21488638_480.jpg":"480x438","o_21488638_340.jpg":"340x310","o_21488638_220.jpg":"220x201","h_21488638_1280.jpg":"1280x854","h_21488638_1024.jpg":"1024x683","h_21488638_640.jpg":"640x427","h_21488638_480.jpg":"480x320","h_21488638_340.jpg":"340x227","h_21488638_220.jpg":"220x147","pp_21488638_1280.jpg":"1006x1280","pp_21488638_1024.jpg":"805x1024","pp_21488638_640.jpg":"503x640","pp_21488638_480.jpg":"377x480","pp_21488638_340.jpg":"267x340","pp_21488638_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1654","hd_21488636_1920.jpg":"1920x1080","k_21488636_1280.jpg":"1280x1280","k_21488636_1024.jpg":"1024x1024","k_21488636_640.jpg":"640x640","k_21488636_480.jpg":"480x480","k_21488636_340.jpg":"340x340","k_21488636_220.jpg":"220x220","o_21488636_1280.jpg":"1280x1102","o_21488636_1024.jpg":"1024x882","o_21488636_640.jpg":"640x551","o_21488636_480.jpg":"480x413","o_21488636_340.jpg":"340x292","o_21488636_220.jpg":"220x189","h_21488636_1280.jpg":"1280x854","h_21488636_1024.jpg":"1024x683","h_21488636_640.jpg":"640x427","h_21488636_480.jpg":"480x320","h_21488636_340.jpg":"340x227","h_21488636_220.jpg":"220x147","pp_21488636_1280.jpg":"1006x1280","pp_21488636_1024.jpg":"805x1024","pp_21488636_640.jpg":"503x640","pp_21488636_480.jpg":"377x480","pp_21488636_340.jpg":"267x340","pp_21488636_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3853","hd_21488632_1920.jpg":"1920x1080","k_21488632_1280.jpg":"1280x1280","k_21488632_1024.jpg":"1024x1024","k_21488632_640.jpg":"640x640","k_21488632_480.jpg":"480x480","k_21488632_340.jpg":"340x340","k_21488632_220.jpg":"220x220","o_21488632_1280.jpg":"1280x2568","o_21488632_1024.jpg":"1024x2054","o_21488632_640.jpg":"640x1284","o_21488632_480.jpg":"480x963","o_21488632_340.jpg":"340x682","o_21488632_220.jpg":"220x441","h_21488632_1280.jpg":"1280x854","h_21488632_1024.jpg":"1024x683","h_21488632_640.jpg":"640x427","h_21488632_480.jpg":"480x320","h_21488632_340.jpg":"340x227","h_21488632_220.jpg":"220x147","pp_21488632_1280.jpg":"1006x1280","pp_21488632_1024.jpg":"805x1024","pp_21488632_640.jpg":"503x640","pp_21488632_480.jpg":"377x480","pp_21488632_340.jpg":"267x340","pp_21488632_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2194","hd_21488630_1920.jpg":"1920x1080","k_21488630_1280.jpg":"1280x1280","k_21488630_1024.jpg":"1024x1024","k_21488630_640.jpg":"640x640","k_21488630_480.jpg":"480x480","k_21488630_340.jpg":"340x340","k_21488630_220.jpg":"220x220","o_21488630_1280.jpg":"1280x1462","o_21488630_1024.jpg":"1024x1170","o_21488630_640.jpg":"640x731","o_21488630_480.jpg":"480x548","o_21488630_340.jpg":"340x388","o_21488630_220.jpg":"220x251","h_21488630_1280.jpg":"1280x854","h_21488630_1024.jpg":"1024x683","h_21488630_640.jpg":"640x427","h_21488630_480.jpg":"480x320","h_21488630_340.jpg":"340x227","h_21488630_220.jpg":"220x147","pp_21488630_1280.jpg":"1006x1280","pp_21488630_1024.jpg":"805x1024","pp_21488630_640.jpg":"503x640","pp_21488630_480.jpg":"377x480","pp_21488630_340.jpg":"267x340","pp_21488630_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3307","hd_21488628_1920.jpg":"1920x1080","k_21488628_1280.jpg":"1280x1280","k_21488628_1024.jpg":"1024x1024","k_21488628_640.jpg":"640x640","k_21488628_480.jpg":"480x480","k_21488628_340.jpg":"340x340","k_21488628_220.jpg":"220x220","o_21488628_1280.jpg":"1280x2204","o_21488628_1024.jpg":"1024x1763","o_21488628_640.jpg":"640x1102","o_21488628_480.jpg":"480x826","o_21488628_340.jpg":"340x585","o_21488628_220.jpg":"220x378","h_21488628_1280.jpg":"1280x854","h_21488628_1024.jpg":"1024x683","h_21488628_640.jpg":"640x427","h_21488628_480.jpg":"480x320","h_21488628_340.jpg":"340x227","h_21488628_220.jpg":"220x147","pp_21488628_1280.jpg":"1006x1280","pp_21488628_1024.jpg":"805x1024","pp_21488628_640.jpg":"503x640","pp_21488628_480.jpg":"377x480","pp_21488628_340.jpg":"267x340","pp_21488628_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3279","hd_21488626_1920.jpg":"1920x1080","k_21488626_1280.jpg":"1280x1280","k_21488626_1024.jpg":"1024x1024","k_21488626_640.jpg":"640x640","k_21488626_480.jpg":"480x480","k_21488626_340.jpg":"340x340","k_21488626_220.jpg":"220x220","o_21488626_1280.jpg":"1280x2186","o_21488626_1024.jpg":"1024x1748","o_21488626_640.jpg":"640x1093","o_21488626_480.jpg":"480x819","o_21488626_340.jpg":"340x580","o_21488626_220.jpg":"220x375","h_21488626_1280.jpg":"1280x854","h_21488626_1024.jpg":"1024x683","h_21488626_640.jpg":"640x427","h_21488626_480.jpg":"480x320","h_21488626_340.jpg":"340x227","h_21488626_220.jpg":"220x147","pp_21488626_1280.jpg":"1006x1280","pp_21488626_1024.jpg":"805x1024","pp_21488626_640.jpg":"503x640","pp_21488626_480.jpg":"377x480","pp_21488626_340.jpg":"267x340","pp_21488626_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2822","hd_21488622_1920.jpg":"1920x1080","k_21488622_1280.jpg":"1280x1280","k_21488622_1024.jpg":"1024x1024","k_21488622_640.jpg":"640x640","k_21488622_480.jpg":"480x480","k_21488622_340.jpg":"340x340","k_21488622_220.jpg":"220x220","o_21488622_1280.jpg":"1280x1881","o_21488622_1024.jpg":"1024x1505","o_21488622_640.jpg":"640x940","o_21488622_480.jpg":"480x705","o_21488622_340.jpg":"340x499","o_21488622_220.jpg":"220x323","h_21488622_1280.jpg":"1280x854","h_21488622_1024.jpg":"1024x683","h_21488622_640.jpg":"640x427","h_21488622_480.jpg":"480x320","h_21488622_340.jpg":"340x227","h_21488622_220.jpg":"220x147","pp_21488622_1280.jpg":"1006x1280","pp_21488622_1024.jpg":"805x1024","pp_21488622_640.jpg":"503x640","pp_21488622_480.jpg":"377x480","pp_21488622_340.jpg":"267x340","pp_21488622_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1578","hd_21488618_1920.jpg":"1920x1080","k_21488618_1280.jpg":"1280x1280","k_21488618_1024.jpg":"1024x1024","k_21488618_640.jpg":"640x640","k_21488618_480.jpg":"480x480","k_21488618_340.jpg":"340x340","k_21488618_220.jpg":"220x220","o_21488618_1280.jpg":"1280x1052","o_21488618_1024.jpg":"1024x841","o_21488618_640.jpg":"640x526","o_21488618_480.jpg":"480x394","o_21488618_340.jpg":"340x279","o_21488618_220.jpg":"220x180","h_21488618_1280.jpg":"1280x854","h_21488618_1024.jpg":"1024x683","h_21488618_640.jpg":"640x427","h_21488618_480.jpg":"480x320","h_21488618_340.jpg":"340x227","h_21488618_220.jpg":"220x147","pp_21488618_1280.jpg":"1006x1280","pp_21488618_1024.jpg":"805x1024","pp_21488618_640.jpg":"503x640","pp_21488618_480.jpg":"377x480","pp_21488618_340.jpg":"267x340","pp_21488618_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3544","hd_21488614_1920.jpg":"1920x1080","k_21488614_1280.jpg":"1280x1280","k_21488614_1024.jpg":"1024x1024","k_21488614_640.jpg":"640x640","k_21488614_480.jpg":"480x480","k_21488614_340.jpg":"340x340","k_21488614_220.jpg":"220x220","o_21488614_1280.jpg":"1280x2362","o_21488614_1024.jpg":"1024x1890","o_21488614_640.jpg":"640x1181","o_21488614_480.jpg":"480x886","o_21488614_340.jpg":"340x627","o_21488614_220.jpg":"220x406","h_21488614_1280.jpg":"1280x854","h_21488614_1024.jpg":"1024x683","h_21488614_640.jpg":"640x427","h_21488614_480.jpg":"480x320","h_21488614_340.jpg":"340x227","h_21488614_220.jpg":"220x147","pp_21488614_1280.jpg":"1006x1280","pp_21488614_1024.jpg":"805x1024","pp_21488614_640.jpg":"503x640","pp_21488614_480.jpg":"377x480","pp_21488614_340.jpg":"267x340","pp_21488614_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2888","hd_21492380_1920.jpg":"1920x1080","k_21492380_1280.jpg":"1280x1280","k_21492380_1024.jpg":"1024x1024","k_21492380_640.jpg":"640x640","k_21492380_480.jpg":"480x480","k_21492380_340.jpg":"340x340","k_21492380_220.jpg":"220x220","o_21492380_1280.jpg":"1280x1925","o_21492380_1024.jpg":"1024x1540","o_21492380_640.jpg":"640x962","o_21492380_480.jpg":"480x722","o_21492380_340.jpg":"340x511","o_21492380_220.jpg":"220x330","h_21492380_1280.jpg":"1280x854","h_21492380_1024.jpg":"1024x683","h_21492380_640.jpg":"640x427","h_21492380_480.jpg":"480x320","h_21492380_340.jpg":"340x227","h_21492380_220.jpg":"220x147","pp_21492380_1280.jpg":"1006x1280","pp_21492380_1024.jpg":"805x1024","pp_21492380_640.jpg":"503x640","pp_21492380_480.jpg":"377x480","pp_21492380_340.jpg":"267x340","pp_21492380_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2888","hd_21492372_1920.jpg":"1920x1080","k_21492372_1280.jpg":"1280x1280","k_21492372_1024.jpg":"1024x1024","k_21492372_640.jpg":"640x640","k_21492372_480.jpg":"480x480","k_21492372_340.jpg":"340x340","k_21492372_220.jpg":"220x220","o_21492372_1280.jpg":"1280x1925","o_21492372_1024.jpg":"1024x1540","o_21492372_640.jpg":"640x962","o_21492372_480.jpg":"480x722","o_21492372_340.jpg":"340x511","o_21492372_220.jpg":"220x330","h_21492372_1280.jpg":"1280x854","h_21492372_1024.jpg":"1024x683","h_21492372_640.jpg":"640x427","h_21492372_480.jpg":"480x320","h_21492372_340.jpg":"340x227","h_21492372_220.jpg":"220x147","pp_21492372_1280.jpg":"1006x1280","pp_21492372_1024.jpg":"805x1024","pp_21492372_640.jpg":"503x640","pp_21492372_480.jpg":"377x480","pp_21492372_340.jpg":"267x340","pp_21492372_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2888","hd_21492366_1920.jpg":"1920x1080","k_21492366_1280.jpg":"1280x1280","k_21492366_1024.jpg":"1024x1024","k_21492366_640.jpg":"640x640","k_21492366_480.jpg":"480x480","k_21492366_340.jpg":"340x340","k_21492366_220.jpg":"220x220","o_21492366_1280.jpg":"1280x1925","o_21492366_1024.jpg":"1024x1540","o_21492366_640.jpg":"640x962","o_21492366_480.jpg":"480x722","o_21492366_340.jpg":"340x511","o_21492366_220.jpg":"220x330","h_21492366_1280.jpg":"1280x854","h_21492366_1024.jpg":"1024x683","h_21492366_640.jpg":"640x427","h_21492366_480.jpg":"480x320","h_21492366_340.jpg":"340x227","h_21492366_220.jpg":"220x147","pp_21492366_1280.jpg":"1006x1280","pp_21492366_1024.jpg":"805x1024","pp_21492366_640.jpg":"503x640","pp_21492366_480.jpg":"377x480","pp_21492366_340.jpg":"267x340","pp_21492366_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2888","hd_21492362_1920.jpg":"1920x1080","k_21492362_1280.jpg":"1280x1280","k_21492362_1024.jpg":"1024x1024","k_21492362_640.jpg":"640x640","k_21492362_480.jpg":"480x480","k_21492362_340.jpg":"340x340","k_21492362_220.jpg":"220x220","o_21492362_1280.jpg":"1280x1925","o_21492362_1024.jpg":"1024x1540","o_21492362_640.jpg":"640x962","o_21492362_480.jpg":"480x722","o_21492362_340.jpg":"340x511","o_21492362_220.jpg":"220x330","h_21492362_1280.jpg":"1280x854","h_21492362_1024.jpg":"1024x683","h_21492362_640.jpg":"640x427","h_21492362_480.jpg":"480x320","h_21492362_340.jpg":"340x227","h_21492362_220.jpg":"220x147","pp_21492362_1280.jpg":"1006x1280","pp_21492362_1024.jpg":"805x1024","pp_21492362_640.jpg":"503x640","pp_21492362_480.jpg":"377x480","pp_21492362_340.jpg":"267x340","pp_21492362_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7600507 Threads: 5 Questions: 1548724928 Slow queries: 4716816 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111147801 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) ) [link] => /mozaik/zivot/polina-mytko-ocarava-talentima-pojavom-i-stavom-u-iskrenom-razgovoru-priznaje-nasoj-novinarki-odavno-sam-prelomila-split-je-moj-grad-ali-lukasenko-me-ne-pusta-iz-ruku-1180781 [printLink] => /mozaik/zivot/polina-mytko-ocarava-talentima-pojavom-i-stavom-u-iskrenom-razgovoru-priznaje-nasoj-novinarki-odavno-sam-prelomila-split-je-moj-grad-ali-lukasenko-me-ne-pusta-iz-ruku-1180781?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 672621 [name] => Polina Mytko [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-02 08:33:03 [main_article_id] => 0 [alias] => polina-mytko [link] => /tag/polina-mytko ) [1] => stdClass Object ( [id] => 672622 [name] => bjeloruska plesačica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-02 08:33:03 [main_article_id] => 0 [alias] => bjeloruska-plesacica [link] => /tag/bjeloruska-plesacica ) [2] => stdClass Object ( [id] => 672623 [name] => plesačica iz Bjelorusije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-02 08:33:03 [main_article_id] => 0 [alias] => plesacica-iz-bjelorusije [link] => /tag/plesacica-iz-bjelorusije ) [3] => stdClass Object ( [id] => 672624 [name] => IT programerka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-02 08:33:03 [main_article_id] => 0 [alias] => it-programerka [link] => /tag/it-programerka ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => RASPLESANA MAGISTRA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Polina Mytko očarava talentima, pojavom i stavom, u iskrenom razgovoru priznaje našoj novinarki: Odavno sam prelomila, Split je moj grad, ali Lukašenko me ne pušta iz ruku! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3154 [name] => Lenka Gospodnetić [username] => lenka-gospodneti [email] => lenka-gospodneti@sd.hr [password] => $2y$10$qDoQbPZciwHCmq8bxd4fSetkQTRo3MRUagZG7Q0uCw6Sm/reSwBQO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/lenka-gospodnetic-3154 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1672 [gender] => m [description] => [image] => 1672.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1672.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21492376.jpg [galleryCount] => 15 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Miljen Chovan [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21492376.jpg [title] => Miljen Chovan ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21488634.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21488638.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21488636.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21488632.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21488630.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21488628.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21488626.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21488622.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21488618.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21488614.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21492380.jpg [title] =>

Svoje kostime nerijetko sama kroji
 

Miljen Chovan ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21492372.jpg [title] =>

Svoje kostime nerijetko sama kroji
Miljen Chovan

Miljen Chovan ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21492366.jpg [title] =>

Svoje kostime nerijetko sama kroji
Miljen Chovan

Miljen Chovan ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/03/31/21492362.jpg [title] => Miljen Chovan ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Odavno je već srušen mit o praznoglavim ljepoticama koje se u životu ograničavaju samo na vlastiti izgled i na istom grade karijeru, pa i egzistenciju. Čitajući priču o Polini Mytko, čitatelji će uvidjeti da je po mnogočemu ovo uistinu izvanredna djevojka.

Za početak – vidite i sami – prekrasna je. Njezina lijepa vanjština, međutim, tek je ambalaža za mnogobrojne vrline koje je krase, k tomu je – barem u hrvatskim okvirima – posebna i po svojem podrijetlu.

Dakle, u najkraćem, Polina je plesačica vrhunskog ranga, ona je plesna umjetnica, dizajnerica scenske odjeće, magistrica matematike i informatike te – djevojka s bjeloruskom putovnicom.

Živi s dečkom na Visokoj, u Splitu, ali “po gradu” je se ne može vidjeti prečesto jer je jednostavno – prezaposlena.

Posjetitelji festivala elektroničke glazbe mogli su je vidjeti na važnijim punktovima svjetske mape, konkretno, onoj Ultra Music Festivala. Bila je, u sklopu UMF Angelsa, plesna akvizicija “Ultri” u Singapuru, Pekingu, Miamiju i, naravno, u Splitu.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---


Pa takve ljepotice, čini se u percepciji prosječnog promatrača, “žive” samo na plakatima, vode nekakav “fancy život” nedostupan običnim ljudima, dan joj započinje kupanjem u šampanjcu, a završava dijamantima rasutim na svilenu jastuku.

Programerka za IT korporaciju

No Polina nije mit, ona je jednostavno vrlo marljiva djevojka iz susjedstva, skoro pa Splićanka. Zaradila je svaku svoju kunu vlastitom pameću i snagom, od osam do 16 sati odrađuje radno vrijeme kao programerka za veliku IT korporaciju, a od 18 sati do kasne večernje ure vodi treninge u Centru plesa Split.

Ove nedjelje u 18 sati vodi i radionicu trbušnog plesa za sve Splićanke – početnice.

Voditeljica je tečajeva i radionica trbušnog plesa, zumba fitnessa, reaggeton treninga, MTV showdancea za djecu... Pleše sambu, bacciatu, high hill dance na eventima, izvodi cabaret show te sama osmišljava i izrađuje kostime za svoje nastupe. Već bi taj “rasplesani” dio njezina života bio dovoljan za jedan mladi životopis i priču punu panegirika!

---

image
Joško Šupić/Cropix
---


No u svojoj 25. godini Polina je i IT programerka s diplomom/magisterijem matematike i informatike, koju je stekla na splitskoj visokoškolskoj ustanovi, a taj je pothvat “herojskiji” utoliko što se u Split doselila ne kao dijete, nego kao sedamnaestogodišnja djevojka iz Minska u Bjelorusiji, kad nije znala ni riječ hrvatskoga. I to je nije omelo da završi i srednju i faks!

Dijete Sovjetskog Saveza

”Krivac” za preseljenje bila je njezina mama, koju je pak u grad pod Marjanom dovela – ljubav, a ona, eto, sa sobom povela i dvije kćeri.

Mlađa, Natalija – Polinina sestra – također je “cura za pet”, studentica je Medicinskog fakulteta i ponekad zajedno plešu. Vrlo rijetko, ali nekad čak i tulumare, kako i priliči curama njihovih godina.

– Naravno da se i zabavljamo, moramo ponekad! Ali meni je zabavan svaki dan ispunjen plesom, dragim ljudima – našim polaznicima – druženjem s djecom uz muziku i ritam... Pa gdje ćeš ljepši život od toga! To je pravi ritam. Zato se i ne stignem udebljati. Jedino mi fali da se čestito naspavam, ali nedjeljom se “počastim” i dužim spavanjcem – veselo će Polina.

Od svih problema koji bi je možda mučili sad, usred ovog nesretnog rata u kojem je kolateralno uključena i njezina domovina Bjelorusija, kao omraženi saveznik agresora, nju tišti jedan “kronični”: zbog posjedovanja bjeloruskog pasoša ne može lako dobiti hrvatsko državljanstvo.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---


Naime, dvojna opcija je isključena, a hrvatsku putovnicu ne može imati dok se ne odrekne bjeloruske; Polina je odavno prelomila odluku po tom pitanju. Split je sad njezin grad, Hrvatska njezina zemlja. No s Lukašenkom ne ide lako, Polina ne može tek tako dobiti “otpust”.

Pravo za reći, ona je spletom okolnosti pravo dijete – Sovjetskog Saveza. Majka joj je rođena tijekom postojanja te upokojene formacije i ima ruski pasoš, a državljanstvo RH stekla je zahvaljujući udaji za našeg državljanina.

Polina i njezina sestra su, pak, rođene u Bjelorusiji i imaju njihovo državljanstvo, a familije imaju i u Rusiji, i Bjelorusiji, čak i Ukrajini. Ipak, najviše su od sve te rasute rodbine emocionalno vezane s bakom, koja živi u Minsku. Redovito su je i posjećivale dok nije izbila najprije korona, pa onda i rat.

Još ne mogu vjerovati...

– Još ne mogu vjerovati da se ovaj rat stvarno događa. Pa kome treba to ubijanje, i zbog čega – u nevjerici Polina odmahuje glavom. Njoj je već dosta birokratskog “rata”, a kamoli ovoga krvavog...

Kad je došla u Hrvatsku, brzo se snašla, nije bilo šokova, premda joj je ispočetka bilo čudno previše ležerno ponašanje Dalmatinaca.

– Prvih godina mi je nedostajala ona bjeloruska disciplina i red, ovdje je sve “laganini”, sve “lako ćemo”. No s vremenom sam se navikla, sad mi se čak i sviđa. Vidite da sam i vama na snimanje zakasnila skoro deset minuta – primjećuje, osmjehujući se.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---


Ipak, njezin je ritam takav da bi malo koja Splićanka u njemu opstala dulje od mjesec dana. Treninzi su svakodnevni, pleše se po četiri sata svake večeri u komadu! Prije korone bilo je toga i više, nastupa i evenata, bio je to “full-time dance”. No, kako je pandemija dokinula industriju zabave, ostalo joj je vremena. I zaposlila se – u struci, s punim radnim vremenom u home-officeu.

– Da me pitate čime bih se radije bavila, plesom ili programiranjem, ne bih znala reći. Da znam, radila bih samo jedno ili drugo. Za ples sam u punoj formi, iako je fizički napornije. Programiranje je na drugi način zahtjevno, od njega mi je “poginuo” vid, ali jednako je uzbudljivo, izazovno – jednostavno sažima mlada Bjeloruskinja.

Evo jednog kurioziteta: vozi automobil imotskih tablica! Mercedes?

Imotske tablice na autu

– Eh, za njega tek trebam zaraditi! Ne, imam skromniji automobil, kupila sam ga polovnog od prijašnjeg vlasnika, Imoćanina – pa su ostale i tablice. Sad mi je to baš “cool”, sviđaju mi se – veli, smijući se.

Od bivše domovine nedostaju joj jedino prijatelji, društvo iz djetinjstva. No u Splitu je stekla nove, našla je i dečka, već su godinama zajedno i dobro se slažu. Splitske običaje usvojila je, pak, selektivno.

– Nisam baš od ispijanja kava na Rivi, to je gubljenje vremena. Nema u tome ništa loše, ali ja ne stignem. I ne volim tračanje; draže mi je razgovarati o projektima, planovima, nešto konstruktivno. Kažu da se Splićanke vole lijepo oblačiti, tu nisam iznimka, ali ne patim od skupe, markirane odjeće.

---

image

Svoje kostime nerijetko sama kroji
Miljen Chovan

Miljen Chovan
---


U stvari, volim pomalo lude stvari nositi na sebi, pa ih sama nacrtam i sašijem. Pogotovo za nastupe, kad se treba okititi i perjem, svjetlucavim detaljima, LED svjetlima, krilima... Obožavam takve kreacije, i volim sve sašiti, samo što sad, uz ovaj posao koji mi uzme pola dana, baš i ne stignem – malko sjetno primjećuje.

Eh, da mene Putin pita...

Ne stigne, priznaje, svaki dan ni kuhati, pa naruči hranu na kućnu dostavu. Uživa u pizzi i drugom “zabranjenom voću” bez problema, satovi u plesnoj dvorani “spale” sve suvišne kalorije. Otud i njezina besprijekorna figura, ma prava “anđelica”...

Udvarača, začudo, nema puno.

– Nemaju me gdje vidjeti, ha-ha! Društvo s plesa zna da sam zauzeta, a kad nastupam na eventima, momci ne mogu ni prići jer smo mi plesačice uvijek okružene tjelohraniteljima i čuvarima – zaključuje vedro.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---


Split je, smatra, iznimno plesno potentan grad.

– Ovdje ima tako darovitih ljudi, nisu ni sami svjesni. Kad bi više vježbali, bili bi na krovu svijeta! Čini mi se da im nedostaje prave motivacije. Ovaj posao je toliko naporan da ga stvarno morate voljeti – sažima vlastito iskustvo.

Budi se rano, liježe oko ponoći, a rijetke slobodne dane rado potroši na izlet ili putovanje. Uči i španjolski online, voli njihov plesni ritam pa bi rado bolje upoznala i jezik salse, bachate...

Bolje zapalit vepra, nego VAR

Simpatična anegdota iz showdance-životopisa vezuje je uz posljednji održani Spli’ski krnjeval.

– Pripala mi je čast da baš ja zapalim krnju! Taj put bio je zapaljen VAR – nogometni sustav uvijek kriv za sve krive odluke, ali bilo mi je draže kad smo godinu prije ispekli vepra Špira s Marjana i podijelili ga maškarama – veli, smijući se.

A da ovaj rat, koji se, nažalost, tiče svih nas, nije ovako nesretan, bilo bi u njemu i crnohumornih elemenata. Podsjetili smo je vremena s početka pandemije, kad je predsjednik Lukašenko narod uputio da “protiv korone piju više votke”.

---

image
Joško Šupić/Cropix
---


– Da, to je njemu nalik (smijeh). Sad kad je Bjelorusija pod sankcijama, jedan od problema je i taj što u zemlji vlada nestašica higijenskih uložaka za žene, pa je jedan visoki vladin dužnosnik u Bjelorusiji poručio da “žene trebaju više šetati u prirodi pa će manje krvariti”. Da nije tragično, bilo bi smiješno – kazuje trpko.

Pitamo je što bi, da može, poručila predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

– Eh, kad bi on mogao pročitati moju poruku i poslušati me, do rata nikad ne bi došlo. Svijet bi mogao biti jedno sretno, prekrasno mjesto. U kojem bi svirala muzika za ples, a ne ratne sirene – sjetno će Polina Mytko, Bjeloruskinja iz Splita. 

 

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Miljen Chovan Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Miljen Chovan Miljen Chovan Miljen Chovan Miljen Chovan
Miljen Chovan

Svoje kostime nerijetko sama kroji
 

Miljen Chovan

Svoje kostime nerijetko sama kroji
Miljen Chovan

Miljen Chovan

Svoje kostime nerijetko sama kroji
Miljen Chovan

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/polina-mytko-ocarava-talentima-pojavom-i-stavom-u-iskrenom-razgovoru-priznaje-nasoj-novinarki-odavno-sam-prelomila-split-je-moj-grad-ali-lukasenko-me-ne-pusta-iz-ruku-1180781 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=f9ad2eda05372eaf5d8e6b44b439c7bd048c1425 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Polina+Mytko+o%C4%8Darava+talentima%2C+pojavom+i+stavom%2C+u+iskrenom+razgovoru+priznaje+na%C5%A1oj+novinarki%3A+Odavno+sam+prelomila%2C+Split+je+moj+grad%2C+ali+Luka%C5%A1enko+me+ne+pu%C5%A1ta+iz+ruku%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fpolina-mytko-ocarava-talentima-pojavom-i-stavom-u-iskrenom-razgovoru-priznaje-nasoj-novinarki-odavno-sam-prelomila-split-je-moj-grad-ali-lukasenko-me-ne-pusta-iz-ruku-1180781 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fpolina-mytko-ocarava-talentima-pojavom-i-stavom-u-iskrenom-razgovoru-priznaje-nasoj-novinarki-odavno-sam-prelomila-split-je-moj-grad-ali-lukasenko-me-ne-pusta-iz-ruku-1180781 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => RASPLESANA MAGISTRA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
ŽivotRASPLESANA MAGISTRA

Polina Mytko očarava talentima, pojavom i stavom, u iskrenom razgovoru priznaje našoj novinarki: Odavno sam prelomila, Split je moj grad, ali Lukašenko me ne pušta iz ruku!

2. travnja 2022. - 08:30

Odavno je već srušen mit o praznoglavim ljepoticama koje se u životu ograničavaju samo na vlastiti izgled i na istom grade karijeru, pa i egzistenciju. Čitajući priču o Polini Mytko, čitatelji će uvidjeti da je po mnogočemu ovo uistinu izvanredna djevojka.

Za početak – vidite i sami – prekrasna je. Njezina lijepa vanjština, međutim, tek je ambalaža za mnogobrojne vrline koje je krase, k tomu je – barem u hrvatskim okvirima – posebna i po svojem podrijetlu.

Dakle, u najkraćem, Polina je plesačica vrhunskog ranga, ona je plesna umjetnica, dizajnerica scenske odjeće, magistrica matematike i informatike te – djevojka s bjeloruskom putovnicom.

Živi s dečkom na Visokoj, u Splitu, ali “po gradu” je se ne može vidjeti prečesto jer je jednostavno – prezaposlena....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 08:30