StoryEditorOCM
ŽivotSretan put!

Kako sigurno putovati s kućnim ljubimcem

Piše PROMO
18. travnja 2024. - 09:07

Jeste li znali da svaki peti stanovnik naše zemlje ima psa ili mačku za kućnog ljubimca? To znači da su nam naši četveronožni prijatelji sve više i suputnici na putovanjima, a potrebe ljudi koji na godišnji odmor žele povesti i psa ili mačku sve više prepoznaju i omiljene domaće i europske destinacije za odmor.

Brojni europski gradovi dozvoljavaju vlasnicima pasa da borave u njihovim hotelima, pa čak dopuštaju i ulazak u trgovine i restorane. Primjerice, u belgijskoj pokrajini Valoniji postoji više od tisuću pet friendly hotela, u Lisabonu će vas rado ugostiti sa psom ili mačkom u više od 400 apartmana i hotela, a u Veneciji u više od 500. Želite li na svoje putovanje povesti kućnog ljubimca, preporučamo da se dobro raspitate o odredištu i pronađete smještaj u kojem će i vaš dlakavi prijatelj biti više nego dobrodošao. Putujete li do svog odredišta automobilom, donosimo nekoliko savjeta kako putovanje uz odgovarajuću pripremu učiniti ugodnim iskustvom za vas i za vaše kućne ljubimce.

Priručna torba ili kavez: Za manje pse i mačke koristite priručne torbe ili kaveze koji su prikladni za putovanje u automobilu. To će ograničiti njihovo kretanje tijekom vožnje i smanjiti mogućnost ozljeda do kojih može doći naglim kočenjem ili uslijed prometne nezgode.

Pojas za sigurnost: Za veće pse koristite poseban pojas za sigurnost ili transporter kako biste ih osigurali tijekom vožnje.

Redovne pauze: Planirajte česte pauze tijekom puta kako biste omogućili psima i mačkama da se protegnu, obave nuždu i utaže žeđ. 

image
/Mikhail - Stock.adobe.com

Voda i hrana: Ponesite dovoljno vode i hrane za vaše ljubimce tokom putovanja. Pripazite da ne prehranite ljubimce neposredno prije puta kako biste izbjegli mučninu ili povraćanje tijekom vožnje.

Pravilna ventilacija: Osigurajte dobar protok zraka u automobilu kako bi se osigurala ugodna temperatura za vaše ljubimce. Ne ostavljajte ih zaključane u vozilu u vrućim ili sunčanim danima.

Igračke i deke: Ponesite nekoliko omiljenih igračaka ili deka koje će vaši ljubimci prepoznati i koji će im pomoći da se osjećaju ugodnije u vožnji. 

Veterinarska dokumentacija: Ponesite sa sobom veterinarsku dokumentaciju, uključujući cjepiva i zdravstvene kartone, posebno ako putujete preko granice.

Lijekovi i prva pomoć: Ako vaši ljubimci uzimaju lijekove ili imaju posebne potrebe, pobrinite se da ponesete dovoljno lijekova i osnovnih stvari za prvu pomoć za njih.

Mir i tišina: Pobrinite se da imate tiho i mirno okruženje u automobilu kako biste smanjili stres za vaše ljubimce.

Osiguranje od nezgode: UNIQA osiguranje od nezgode tijekom vožnje možete ugovoriti za sebe i za sve suputnike u automobilu, čak i za kućne ljubimce! Ono vas štiti od neželjenih troškova u slučaju da vaš ljubimac bude ozlijeđen za vrijeme puta, ali i pomaže vam lakše se nositi s gubitkom ako u prometnoj nezgodi izgubi život. Ovo osiguranje možete ugovoriti brzo i jednostavno online samo na UNIQA prodajnoj platformi uz obvezno automobilsko osiguranje ili uz kasko.

Sretan put!

image

Jack Russell Terrier

/Annaav - Stock.adobe.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:49