StoryEditorOCM
Auto motoklasa iznad

Luksuz sa suvremenom primjenom: potpuni novi Lexus LBX počinje s isporukom u Hrvatskoj

Piše Robert Radica
16. travnja 2024. - 18:08

S isporukama potpuno novog LBX-a koje kreću od svibnja u Hrvatskoj, kupci će iz prve ruke doživjeti visoku razinu Lexusovog luksuza u dosad najkompaktnijem modelu marke.

Od privlačnih, suvremenih linija "Resolute Look" eksterijera automobila do dizajna, udobnosti i uređenja interijera, LBX prenosi kvalitetu "klasa iznad" - onu kakvu biste očekivali od većeg, skupljeg modela višeg segmenta.

U isto vrijeme, postoji laganiji, manje formalan dodir automobila, "premium casual" osjećaj koji odražava moderni ukus za visoku kvalitetu uz opušteniji osjećaj. Razmislite o vrhunskim dizajnerskim tenisicama i spoju modne i sportske odjeće za performanse. To je pristup koji će LBX-u dati široku privlačnost, uključujući povezivanje s novom, mlađom i stilski osviještenom publikom, reinterpretirajući tradicionalno Lexusovo umijeće i kvalitetu u modernom idiomu.

Tu je i veći izbor nego ikad prije, u skladu s Lexusovom predanošću da luksuz učini osobnim. Udaljavajući se od tradicionalne strukture razreda modela, fokus je na stilu i osjetilnoj privlačnosti uz izbor atmosfere: Elegant, Relax, Emotion i Cool. Svaki evocira drugačiji karakter – profinjen, dinamičan, sportski – kroz opcije boja te izgled i dojam presvlaka i ukrasa.

U skladu s današnjim ekološkim prioritetima, možete odabrati interijer bez kože prilagođen veganima kao alternativu taktilnoj Ultrasuede ili ekskluzivnoj L-anilin koži, materijalu koji je do sada bio ekskluzivan za Lexusovu vodeću limuzinu LS.

LBX je možda kompaktne veličine, ali to ni na koji način ne umanjuje udobnost i osjećaj samopouzdanja i kontrole koje vozač osjeća za volanom – definirajućih elemenata Lexus Driving Signature koji je prioritet u svakom novom Lexusu.

Vozač uživa u impresivnom pogledu, karakterističnom za SUV, s nisko postavljenom instrument pločom i širokim vjetrobranskim staklom. U isto vrijeme, položaj sjedenja više liči na limuzinu, s osjećajem kontrole usmjerene na vozača.

Lexusov koncept Tazuna za dizajn vozačevog kokpita osigurava da se kontrole i izvori informacija mogu koristiti uz minimalno kretanje ruke i oka, tako da se fokus zadržava na cesti ispred. Oblik i kut upravljača te položaj papučica precizno su određeni, dok se 12,3-inčni potpuno digitalni zaslon s instrumentima može prilagoditi izgledom i sadržajem kako bi odgovarao preferencijama vozača ili prioritetima za putovanje. Dostupan je i head-up zaslon za još sigurniju i udobniju vožnju.

Glatko i intuitivno korisničko iskustvo također pruža multimedijski sustav Lexus Link Connect, kojim se upravlja putem središnjeg 9,8-inčnog zaslona osjetljivog na dodir ili sustava glasovne kontrole koji može odgovoriti na zahtjeve u više razgovornom stilu. Pozornost posvećena detaljima uključuje pružanje fizičkih prekidača za audio i klimatizaciju kojima se lako upravlja.

Za suvozača na prednjem sjedalu postoji osjećaj da je toplo učahuren s dizajnom ploče s instrumentima koji se ulijeva u vrata kako bi stvorio efekt omotavanja. Materijali mekani na dodir doprinose udobnosti, uključujući podstavljene strane središnje konzole. Utjecaj Lexusove Takumi izrade i tradicionalne japanske estetike također je vidljiv u novim Tsuyasumi ukrasnim umetcima u boji ugljena i u opciji šavova presvlaka u Tatami stilu.

Asortiman LBX nudi obilje prestižnih značajki. Na primjer, inteligentni Lexus Climate Concierge neprestano optimizira izvore grijanja i ventilacije za svakog putnika, dok je dostupan premium audio sustav Mark Levinson s 13 zvučnika, dizajniran posebno za unutarnju arhitekturu LBX-a. Dostupna su i električna stražnja vrata, koja omogućuju lak pristup dobro proporcionalnom prtljažnom prostoru s dovoljno prostora za spremanje dva kovčega od 75 litara.

Potencijalni kupci mogu uživati u osjećaju kvalitete LBX-a koristeći Lexusov online 3D alat za konfiguraciju automobila. To vam omogućuje da odredite svoje vozilo sve do izbora boja, ukrasa i značajki interijera. Zatim možete prošetati okolo prije nego što otvorite vrata i uđete unutra za detaljno virtualno iskustvo od 360 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:11