StoryEditorOCM
ZagoraIĆI ĆE DO KRAJA

Ljutiti Proložani izašli na ulice: Kako će proći turisti kroz raskopano? Nismo protiv kanalizacije, ali ovo je strašno

4. lipnja 2023. - 13:18

Stotinjak mještana Prološca danas je mirnim desetominutnim prosvjedom preko pješačkog prijelaza na županijskoj prometnici koja prolazi središtem njihovog mjesta izrazilo ogorčenost neodgovornim ponašanjem investitora aglomeracije, koja prolazi njihovim mjestom i okolnim zaseocima.

"Nismo mi ni u snu protiv aglomeracije, postavljanja nove kanalizacije, vodovodne infrastrukture, dapače to jednom mjestu poput Prološca, koji sa svojih sedamdesetak vrhunskih kuća za odmor kani postati turistička meka Imotske krajine, itekako treba, ali smo protiv silne neodgovornosti investitora i izvođača radova!

Raskopane lokalne prometnice stoje već od prošle jeseni i ugrožavaju egzistenciju, ne samo mještana Prološca, već će za vlasnike bukiranih kuća za odmor takvo stanje biti pogubno. Dolaze nam gosti, a kako će doći do svojih odredišta kroz vododerine na prometnicama?

Da i dođu, kakve će rezenzije ostaviti? Jer kada dobiješ negativnu ocjenu, a dosad smo bili izvrsni domaćini, e onda se to reflektira godinama!".

image

Prosvjed u Prološcu

Braco Ćosić

A naši su sumještani davali i posljednji euro kako bi uredili svoje objekte, time otvarali i radna mjesta kod kuće, zadržali djecu da ne odlaze vani.

"Toliko neodgovornosti od investitora nismo očekivali! Zamo da je slična situacija i u drugim mjestima naše općine i grada Imotskog, ali kod nas je ovo prešlo sve mjere. Prije par dana ni automobil Hitne pomoći nije mogao doći do jednog ugroženog sumještanina, mi kroz tegobe prolazimo svaki dan. Posebno se to odnosi na lokalnu prometnicu koja od našega mosta vodi sve do Prološkog blata, gdje je i najviše objekata za odmor, da ne govorimo i prema ostalim zaselcima.

Kontaktirali smo našu općinu i tamošnje odgovorne, no rekoše nam da su nemoćni, jer da to nije njihova investicija. Jednostavno smo u nemilosti" - žale se Proložani.

image

Prosvjed u Prološcu

Braco Ćosić

"I ovim putem molimo investitora da dovede u prvobitno stanje te prometnice ispod kojih je već gotova infrastruktura, jer stižu gosti i sezona nam je upitna zbog njihove neodgovornosti" - riječi su prosvjednika u Prološcu, koji najavljuju i daljnje korake blokade prometnica, ukoliko im se zahtjevi ne ispune u kratkom roku.

Dok su Proložani prosvjedovali stvorila se i kolona automobila u samom središtu Prološca. Među njima, dakako, bilo je gostiju iz inozemstva koji su upravo pristizali na odmor.

image

Idilični pogled na prološke vinograde. Idile trenutno nema...

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 04:57