StoryEditorOCM
ViralPLOVEĆI HOTEL

Megajahta vrijedna nevjerojatnih 400 milijuna dolara: U svojoj ljepotici ‘Flying fox‘ u Dalmaciju doplovio najbogatiji čovjek na svijetu?

Piše Gloria.hr
3. kolovoza 2020. - 18:36

Vlasnik Amazona, koji je 2017. godine proglašen najbogatijim čovjekom na svijetu, povezuje se s ogromnom jahtom koja je usidrena kod Šibenika.

U kanal ispred Krešimirovog grada usidrila se megajahta Flying fox, vrijedna 400 milijuna dolara. Ova luksuzna ljepotica povezuje se s Jeffom Bezosom vlasnikom Amazona, najbogatijim čovjekom na svijetu.

Dugačka 136 metara, opremljena je kao ploveći hotel. Ima čak 11 kabina s privatnim terasama, a na njoj može prespavati 25 gostiju. Uz prostrane palube i luksuzne spavaće kabine, gostima je na raspolaganju jacuzzi, bazen, teretana, jet-ski, kino, i poligon za helikoptere - baš po mjeri jednog od najbogatijih ljudi na svijetu.

Nakon rekordnog rasta cijena Amazonovih dionica, Bezosovo bogatstvo u travnju ove godine naraslo je na ukupno 138 milijardi dolara, po procjeni magazina Forbes.

Amazon, najpoznatije ime internetske trgovine, doživjelo je izniman rast zbog svima znane situacije s koronavirusom i zatvaranjem fizičkih trgovina diljem svijeta.

image
Foto Nikša Stipaničev/Hanza media

Za njega nema krize

Bezos je osnivač, izvršni direktor i predsjednik multinacionalne kompanije Amazon, koju je 1993. pokrenuo kao internetsku knjižaru u svojoj garaži. Danas ima udio od 11,2 posto u korporaciji, a i to mu je dovoljno da je samo u jednom danu na porastu cijene dionica zaradio 6,3 milijarde dolara.

U koronakrizi profitirala je i njegova bivša supruga MacKenzie Bezos, koja je nakon razvoda postala jedna od najbogatijih žena svijeta, te je njeno bogatstvo naraslo na 44,8 milijardi dolara.

image
Foto Nikša Stipaničev/Hanza media

Par se nakon 25 godina braka odlučio rastati u siječnju 2019., zajedno imaju četvero djece, a unatoč razvodu kazali su da će nastaviti raditi zajedno. Iako je spisateljica MacKenzie suprugu prepustila čak 75 posto udjela u svim zajedničkim dionicama, njihov je razvod proglašen najskupljim ikad. Koštao je nevjerojatnih 137 milijardi dolara.

image
Foto Nikša Stipaničev/Hanza media

"Da smo na početku znali da ćemo se razvesti, opet bismo sve ponovili", rekli su supružnici na kraju.

Jeff Bezos je nakon razvoda obznanio vezu s Lauren Sanchez, bivšom televizijskom voditeljicom i pilotkinjom helikoptera.

20. travanj 2024 04:46