StoryEditorOCM
RegionalKIŠA PRIMJEDBI TURISTA

U Biogradu stavili lažne fotografije da se ustvari ne vidi što nas tamo čeka, apartman na Viru razljutio Kristofora starim i istrošenim krevetom, u toaletu nije bilo svjetla...

Piše Punkufer.hr
17. rujna 2019. - 11:44
apart.JPG

 

„Traženje smještaja je kao bombonijera, nikad ne znaš što ćeš dobiti“, parafraza je poznatog citata Forresta Gumpa u koju se prije ili kasnije uvjere svi koji putuju.

Nakon nedavnog posjeta Budimpešti, gdje smo naišli na sobu u potkrovlju bez klime, ali s ventilatorom – koji radi kad ima struje, a nema je često, te prljavim rubljem koje nas je dočekalo na polici kao „pozdrav“ prethodnog gosta, provjerili smo osvrte na smještaj u Hrvatskoj.

„Lokacija je super, ali kuhinja nije imala potrebno posuđe za pošten obrok. Nije bilo ni šećera za kavu, jedva da je bilo sapuna za ruke. Također, plahta u spavaćoj sobi imala je miris po nogama“, raspisao se Rumunj o apartmanu koji se nalazi na deset kilometara od Plitvica, piše punkufer.hr.

Mateu koja je bukirala smještaj u Biogradu smještaj je toliko razljutio da je ostavila podužu kritiku:

„Stavili su lažne fotografije da se ustvari ne vidi što nas tamo čeka. Nema klime, ručnika ni sapuna, a sve je to navedeno da apartman ima, poderana jastučnica, jedna zajednička kuhinjica u dvorištu na otvorenom za sve apartmane, prljav pod... Vlasnicu smo čekali 20 minuta na cesti da bi nam pokazala gdje je smještaj, makar sam joj se najavila u koliko sati dolazimo. Kada smo joj rekli da to nije smještaj kakav su naveli da imaju i da ne želimo tu ostati, gospođa je rekla da ostavimo ključ u vratima i otišla. Definitivno najgore iskustvo ikad i upropašten odmor.“

ilustracija: Shutterstock

Peteru, koji je došao iz Novog Zelanda na hrvatsko more, odmor su skratili komarci, a novac koji je tražio natrag nije dobio natrag.

Gabriella iz Mađarske u Komiži je imala sličnih problema, ali sa stjenicama koje su izgrizle njezina sina i starim namještajem. Prigovorila je i to što su domaćini škrtarili s toaletnim papirom.

„Dobili smo ključ s brojem koji nije odgovarao onome na sobi. To nam je bilo neobično, baš kao i drugim gostima koji su nas probudili usred noći jer su zabunom pokušavali ući u našu sobu“, reagirao je Ondřej iz Češke.

„Nismo mogli pronaći apartman jer ulice koje su bile navedene nisu postojale na Google kartama. Koordinate zemljopisne širine i dužine također nisu odgovarale. Morali smo se raspitivati kod drugih ljudi kako bismo došli do lokacije. Pitali smo nekog čovjeka u gradu koji je nazvao nekoga tko je napokon mogao reći gdje se nalazi ulica. Vlasnika smo pokušali kontaktirati, ali telefon je samo zvonio i zvonio“, ispričali su Amerikanci koji su se naposljetku uspjeli odmoriti u Senju.

Apartman na Viru razljutio je Kristofora starim i istrošenim krevetom, kao i činjenicom da u toaletu nije bilo svjetla.

Britanac Michael nakon odmora u Dubrovniku raspisao se na Bookingu:

„Kupaonica je imala jako nizak strop, nije bilo dovoljno dugačkog ogledala, a za smeće smo imali samo jednu malu kantu. Imali smo premalo mjesta za kuhanje čaja ili kave. Pronašli smo prožvakanu kaugumu na stoliću kraj kreveta. Zavjesa na tušu je bila labava, a mlijeko se zamrznulo u hladnjaku. Zapravo, to uopće nije bio hladnjak nego zamrzivač. Nedostajala je žarulja iznad umivaonika. Nije bilo držača za toaletni papir.

Nije bilo požarnih stepenica niti pravog požarnog izlaza – iako je znak za izlaz bio na vratima kuće. Vrata su imala prevelik razmak od tla tako da su dim i ispušni plinovi ulazili u apartman. Nije bilo znaka za zabranjeno pušenje, a pepeljara je bila u hodniku pa pretpostavljam da su gosti pušili u zgradi.“

Melcho iz Bosne i Hercegovine bio je razočaran smještajem u Tučepima.

„Terasa s pogledom na more je zajednička i nalazi se na hodniku pored stepenica koje vode na gornji kat, jako je nezgodno i nismo je koristili nikako. Klima nije ispravna i ne može rashladiti apartman.“

Jefferson iz SAD-a potužio se na to da je u Dubrovniku morao dijeliti kupaonicu s gazdaricom, a naslušao se i pravila i predavanja.

„Osjećao sam se kao neodgovorni tinejdžer koji želi posuditi tatine ključeve od auta. Osim toga, tuš-kabina je bila premala, krevet tvrd, a u sobi je bilo prevruće“.

Neki su pak zaključili kako bi grad trebao promijeniti izgled: 

„Dubrovnik ima prestrme stepenice. Nemojte dolaziti ako niste u formi. Mi smo bili u svibnju i tada je bilo jako vruće. Kad smo dolazili, jedva smo našli apartman pa nas je uhvatila panika“, osvrnula se Britanka Susanna na odmor u Lijepoj Našoj', piše punkufer.hr

19. travanj 2024 23:05