StoryEditorOCM
KalelargaUKRADI I ZARADI

DORH dignuo optužnicu protiv dvojice iz okolice Zadra koji su kupili ukradeni auto, brže bolje su ga rastavili na dijelove pa prodali

Piše DORH
22. rujna 2020. - 09:19

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana u dobi od 30 i 35 godina (1990. i 1985.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv imovine prikrivanjem. 

- Dvojici okrivljenika stavlja se na teret da su 4. ožujka ove godine, u jednom mjestu pored Zadra, nakon što je prvookrivljenik od za sada nepoznate osobe, za neutvrđeni iznos manji od tržišne vrijednosti, kupio osobni automobil marke Golf VII 1.6 TDI (vrijedan oko 110.000 kuna) koji je prethodnog dana u večernjim satima ukraden u Rijeci. To mu je bilo poznato budući da je automobil odmah nakon kupnje vozila uvezao u svoju mehaničarsku radionicu. Kako bi prikrio njegovo stvarno porijeklo, tereti ga se da je zajedno s drugookrivljenikom s vozila skinuo registarske oznake, te su izvadili prometnu dokumentaciju na ime vlasnice i bacili ih u koš za smeće u radionici, a potom su žurno započeli s rastavljanjem vozila na dijelove, koje su dijelom ugradili na druga vozila u radionici, a dio dijelova vozila zadržali su za sebe, navodi se na službenim stranicama DORH-a. 

25. travanj 2024 04:30