StoryEditorOCM
ĐiradaPOČINJU U PETAK

Svjetski poznata organizacija iz Hamburga koja se bavi čišćenjem mora prvi put dolazi na Mediteran, i to - na Dugi otok! Evo gdje kreće akcija...

Piše Zadarski.hr
8. listopada 2023. - 13:22

- Počinjemo na obali Dugog otoka, u uvalama Pantera i Most. To je prvi put da će ova ugledna, svjetski poznata organizacija iz Hamburga koja djeluje od Indonezije do Islanda, doći na Mediteran, i to baš na Dugi otok. Čišćenje mora je prioritetna djelatnost, iako u planu ima i drugih - kaže Vjeran Piršić, predsjednik Udruge Eko Kvarner.

Čišćenje mora na Dugom otoku počinje slijedećeg petka, 13. listopada. 

- U projektu sudjeluje i Sveučilište u Zadru, jer nam je edukacija iznimno važna. Načelno, zimi namjeravamo organizirati predavanja, na jesen i u proljeće na redu je čišćenje podmorja i obala, a ljeti je u planu rad s nautičarima. Važno je da je prepoznat Jadran, potrebe koje ima i da će ova organizacija prvi put doći na Mediteran, na Dugi otok - istaknuo je Piršić, dodajući da se radi o fondaciji MBRC The Ocean.

Prva akcija u Hrvatskoj, u petak na Dugom otoku, rganizirana je u suradnji s Općinom Sali i Sveučilištem u Zadru. Udruga Eko Kvarner je hrvatski partner, a čišćenje se nastavlja na lokacijama koje tek treba dogivoriti. Na Dugom otoku trajat će tri dana.

26. travanj 2024 10:48