Overlay
Modna ikona

Vanessa Paradis u Chanelu utjelovljenje je francuskog chica na američkom filmskom festivalu u Deauvilleu

Piše Stil
Foto Loic Venance/AFP
14. rujna 2020. - 13:49

Prošlog tjedna u isto vrijeme kada se održavao i Venecija film festival, održan je još jedan, nešto manje popularan u Deauvilleu i to onaj američkog filma. U Veneciji su zahvaljujući njegovoj popularnosti crvenim tepihom koji opet postoji u stvarnom obliku prošetale Tilda Swinton i Cate Blanchet koja je bila predsjednica žirija, a u francuskom gradiću istu dužnost obnašala  je manekenka, pjevačica i glumica Vanessa Paradis.

Njena dugogodišnja suradnja s Chanelom nije se prekinula ni nakon smrti Karla Lagerfelda pa je tako svaki dan zasjala u nekom novom look-u glasovite francuske modne kuće koje je kreirala njihova aktualna glavna dizajnerica Virginie Viard. Deauville je inače i grad u kojem je Gabrielle Chanel otvorila prvu prodavaonicu šešira pod svojim imenom pa je cijeli festival prošao u znaku njenog imena.

Bez obzira na to što je ista autorica zaslužna za sve odjevne kombinacije koje je nosila Paradis njima nije nedostajalo raznolikosti, ni u boji ni silueti ni u stilu. Zajednička im je prvenstveno nonšalancija kojoj pak ne manjka elegancije.

Prvi dan glumica je nosila možda i najzanimljiviju od svih haljina. Dugih rukava, midi dužine u raznim nijansama roze, žute i narančaste te s upečatljivim detaljem perja savršeno se slagala uz zlatno crne salonke i raspuštenu neurednu frizuru. Potpuni zaokret dogodio se na otvaranje Trga Gabrielle Chanel kada je bila obučena u gotovo pa muške hlače i sako na duplo kopčanje uz bluzu podignutog vrata kakve je nosila i sama Gabrielle kada se odijevala kao muškarci svoga vremena.

Paradis se poigrala sa stilovima i nosila i seksi i muževne, moderne i klasične komade. Posebno se istakla i rustikalna plava haljina s ovratnikom i u valovima da bi za zadnji dan obukla gotovo futurističku inačicu klasičnih koktel haljina: hlače i top od istog tamno sivog materijala krojenog kao da je nastao 3D printanjem.

Svaki look poseban je na neki sebi svojstven način, a u svakom je glumica zadržala svoj stil i osobnost što je uistinu pravo umijeće.

18. travanj 2024 21:36