Overlay
sve oduševila

Svi pričaju o njenoj kombinaciji: Gaga se odlučila biti više Lady, zablistala je u kreaciji kultne modne kuće. Stigao je i dizajnerov komentar

Piše Stil
Foto Andrew Harnik
21. siječnja 2021. - 19:57

Mnogi su strahovali da će se inauguracija 46. američkog predsjednika pamtiti po novom incidentu pristaša onog kojeg smo jedva dočekali nazvati bivšim, no ono o čemu se dan nakon bruji mahom je savim benigna tema - što je tko odjenuo za svečanost Bidenovog ustoličenja. A većina priča o tome što ej odjenula Lady Gaga. Njena je haljina baš sve oduševila, što nije mala stvar s obzirom da je riječ o zvijezdi koja je svojedobno rado skandalizirala javnost svojim modnim odabirima - sjetimo se samo one haljine od sirovog mesa.

Gaga je, međutim, ovoga puta bila više Lady, pa se odlučila za pravu damsku haljinu. Na svečanost na kojoj joj je pripala čast izvesti državnu himnu pristigla je odjevena u custom made kombinaciju modne kuće Schiaparelli Haute Couture, čiji dizajn potpisuje Daniel Roseberry.

Ensemble se sastojao od mornarske jakne od kašmira i crvene suknje od teške, gusto tkane svile, a kao simboličan detalj nosila je predimenzionirani pozlaćeni broš s golubicom kao simbolom mira, sasvim u skladu s porukom koju je noć ranije uputila putem svog Instagrama: "Molim se da sutra bude dan mira za sve Amerikance. Dan za ljubav, a ne za mržnju. Dan za prihvaćanje, ne i za strah. Dan za sanjarenje o radosnoj budućnosti naše zemlje. San koji je nenasilan, san koji pruža sigurnost našim dušama"

"Kao Amerikanac koji živi u Parizu, ovo je ljubavno pismo zemlji koja mi tako jako nedostaje i izvođaču čijoj sam se umjetnosti toliko dugo divio", rekao je Roseberry o Gaginom looku.

19. travanj 2024 15:31