Overlay
Lagana masaža

Balzami za čišćenje lica njeguju kožu dok odstranjujete šminku, a nisu agresivni poput blazinica i maramica: ovo su najhvaljeniji na tržištu

Piše Stil
Foto Shutterstock
30. listopada 2020. - 18:11

Otkad postoji termin "double cleanse" ("dvostruko čišćenje"), postoje ulja i balzami za čišćenje lica. Do prije nekoliko godina bili su relativno nova pojava na tržištu, no svoje su adute u međuvremenu izbacile brojne kozmetičke tvrtke, a beauty svijet poludio je za zgodnim pomoćnicima kad je u pitanju odstranjivanje make up-a.

Kažemo zgodnima jer jednostavno ne mogu biti jednostavniji za korištenje. 

Dođete kući nakon cijelog dana i naravno da ste u iskušenju da preskočite rutinu njege lica. Kad se samo sjetite blazinica, micelarne vode, odstranjivača make up-a oko očiju, pjene za umivanje, pilinga... Balzam za čišćenje mijenja barem pola spomenutih stvari. Uz to i hidratizira, blagotvoran je za kožu i istovremeno ju njeguje.

Brojni vizažisti i kozmetičari preferiraju zato njegovu upotrebu. Umjesto da trljate luce blazinicama natopljenim micelarnom vodom (ili, ne daj Bože, maramicama za skidanje šminke), balzam nanesete na ruke, protrljate među dlanovima i na potpuno našminkano lice krenete s nanošenjem i masažom.

Za razliku od blazinica (maramica pogotovo), balzam ne nanosi štetu u obliku trljanja koje nije pogodno za lice sklono stvaranju finih linija, a ni za osjetljivu kožu. Uz to, masiranje lica (pa i vlastitim rukama) pokazalo se odličnim alatom za održavanje mladolikog izgleda kože i poticanje stvaranja kolagena.

Nakon što ste balzamom otopili make up, s lica ga možete ukloniti uz pomoć mlakom vodom natopljenog ručnika od mikrovlakana i dalje nastaviti umivanjem u pjenušavom gelu. Nakon duplog čišćenja nanesite serum i hidratantnu kremu.

A ovo su neki od najpoznatijih balzama za čišćenje na tržištu:

Emma Hardie Amazing Face (oko 230kn, 50g)

Augustinus Bader The Cleansing Balm (oko £55, 90g)

Dermalogica Precleanse Balm (356kn, 90mL)

Clinique Take The Day Off (oko 240kn, 125 mL)

The Ordinary Squalane Cleanser (£5.80, 50 mL)

18. travanj 2024 19:18