Overlay
Svakako isprobajte

Imamo recept za domaće kornete iz kojih će vam sladoled prijati kao nikad do sad: postupak je prava dječja igra...

Piše Stil
Foto Shutterstock
31. srpnja 2020. - 10:35

Najbolji ljetni desert (sladoled, dakako) još će vam bolje prijati iz domaćeg korneta. Uopće ih nije tako teško napraviti, donosimo vam jednostavan recept. Postupak je prava dječja igra.

Domaći korneti

- 90 grama brašna
- 130 grama šećera
- 4 jaja
- 60 grama maslaca
- 0,5 decilitara mlijeka
- malo cimeta ili vanilin šećer

Pomiješajte jaja i šećer, dodajte otopljeni maslac, mlijeko i začin, ako ga koristite. Tijesto bi trebalo biti malo gušće od onog za palačinke pa po potrebi dodajte malo mlijeka ili vode ili žlicu brašna. Pecite na zagrijanoj tavi dok ne dobije lijepu boju s obje strane pa još vruće oblikujte u stožac. Najlakše ćete to postići uz pomoć vlažne krpe i kalupa izrađenog od kartona. Ostavite ih da se malo ohlade, a preostale čuvajte u dobro zatvorenoj posudi do tjedan dana.

20. travanj 2024 09:31