Overlay
Uradi sam

Ideja kako napraviti kul blagdansku dekoraciju od papira: potrebni su vam samo uredski pribor, 15 minuta vremena i malo dobre volje

Piše Stil
Foto Shutterstock
20. prosinca 2020. - 20:38

Vrijeme koje provodimo kući ne mora nužno biti i dosadno probudimo li kreativca u sebi. Na internetu se mogu naći bezbrojni tutoriali kako izraditi dekoracije na koje će nam uvijek biti draže baciti pogled nego na one koje smo kupili jer, osim što su unikatne i kul, u nama zbog njih zaiskri i mali osjećaj ponosa na same sebe.

Mi smo isprobali jednu koja nam pokazuje kako napraviti ukrasnu lopticu od papira za koju vam je potrebno samo ono što većinom ionako imate kod kuće, papir, ljepilo, olovka, škarice i šestar. Naravno tome treba pridodati i malo umjetničkog elana. Konačni proizvod izgleda slatko i simpatično, a kuglice možete povezati u vijenac i povješati iznad prozora ili njima okititi bor.

Kako biste svojim lopticama dali još malo blagdanskog štiha pokušajte u knjižari pronaći papire s metaliziranim sjajem ili sa šljokicama. Ako ne uspijete, možete ih posuti sjajnim prahom prije nego što krenete u izradu.

Video čije smo upute slijedili sugerira da napravimo manje balone, ali smo mi pokušali i s izradom jednog većeg, a on je ispao čak i bolje od malih jer je s većom površinom lakše biti uredniji.

Koraci su vrlo jednostavni, prvo šarene papire treba izrezati na krugove jednake širine, možete ih rezati i više od jednom kako biste uštedjeli vrijeme. Papire posložite redoslijedom kako naposljetku želite da izgleda kuglica. Na izrezanom krugu označite četvrtine po sredini i naizmjenice nanosite po dvije linije ljepila ili silikona za spajanje na svakoga od njih. Ključno je da je na svakom papiru red ljepila udaljen za jedno mjesto od drugoga, a da je na sljedećem baš to mjesto ispunjeno uz ono drugo koje na proteklom papiru nije.

Kada spojite čitav niz, papire izrežite na pola i razdvojite. Svaka od polovina činit će pola loptice, a ako ste koristili veću količinu papira jedna polovica može biti i samostalna kugla. 

Video ne objašnjava što s njima dalje. Mi preporučujemo da uzmete običnu špagu i da je s istim ljepilom koje ste koristili do tada je spojite za središnji dio loptice. Pri vrhu napravite čvor i objesite svoju kuglicu gdje god vam najbolje odgovara. Jednom kad 'uđete u đir' svaka sljedeća ispadat će bolje i trebat će vam manje vremena da je napravite. Krenite! 

19. travanj 2024 23:58