Overlay
PROMO

Gurmanska tjestenina iz Pjace: delikatesna trgovina Nikole Matića upotpunila je ponudu ručno rađenom ‘manistrom‘, uskoro planiraju još iznenađenja

Piše PROMO
Foto Vojko Bašić/Cropix
23. prosinca 2020. - 16:40

Delikatesna trgovina ‘Pjaca’, na etaži -1 Trgovačkog centra Joker, pravi je raj za gurmane. Potvrđuje to već nekoliko mjeseci otkako je otvorila vrata ponudivši prilično širok asortiman proizvoda za sve ljubitelje fine hrane, domaćih i svjetskih delicija.

Mlada i poduzetna ekipa predvođena vlasnikom Nikolom Matićem neprestano smišlja nove izazove sa željom da obogati svoju ponudu i zadovolji sva nepca, pa je kao novitet, pokrenula proizvodnju domaće svježe tjestenine.

Ovako to izgleda kada dođete u ovu simpatičnu trgovinu: svakog dana kuhar, po biranim receptima, ručno radi tjesteninu na licu mjesta, a na vama je da odaberete hoćete li onu s mrkvom, konopljom, ciklom, tjesteninu od pirovog brašna, možda integralnog ili pšeničnog, s kurkumom, dimljenom slatkom paprikom ili nečim drugim. U ponudi je svježa i sušena tjestenina, čak 15 vrsta što ‘Pjacu’ čini pravom malom tvornicom tjestenine!

image
Vojko Bašić/Cropix

- Uskoro ćemo na samom ulazu u trgovinu objavljivati i recepte po odabiru našeg kuhara kako bi ljudima dali ideju za ručak. Osim toga, u trgovini nudimo velik izbor raznih umaka poput dalmatinske šalše, a u planu je raditi i vlastite umake kako bi kupci mogli kod nas dobiti gotov ručak - kazuje nam vlasnik Pjace, ujedno i suvlasnik lanca trgovina “Bio planet”, mjesta omiljenog Splićanima za kupnju organskih proizvoda. 

Zaista, asortiman trgovine ‘Pjaca’ je raznovrstan, od finih sireva, posebice onih talijanskih, preko drniškog pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda kako domaćih, tako i stranih proizvođača, od svježeg kruha od različitih vrsta brašna, bogatog izbora vina najboljih hrvatskih vinara, craft piva, domaćeg džina, raznih rakija i likera, maslinovih ulja, pa do najfinije čokolade hrvatske proizvodnje, rapske torte, pa svježeg voća i povrća s isključivo domaćih OPG-ova. 

Kod izbora asortimana smo jako strogi, prvi uvijet kojeg treba zadovoljiti naš dobavljač je kvaliteta, a drugi je održivost kvalitete – kaže Nikola.

image
Vojko Bašić/Cropix

Bonkulovići će ovdje zaista doći na svoje. Gledamo ponudu na policama: guščja pašteta, pačja mast, suhe kapare, sve za sushi i japansku kuhinju, ninska sol sa začinima, pa čitav niz egzotičnih začina, pa onih koje preferiraju ljubitelji ljutih okusa, aceta balsamica odležana od 5 do 15 godina, od smokve, badema, nara, maline, datulje, koja se mogu uzeti na male bočice od 100 mililitara. Dok nabrajamo, zazubice samo rastu...

- Ideja je da ovo bude mjesto za istinske gurmane, a i one koji će tek otkriti nove okuse. Sve proizvode smo pomno birali kako bi ih svatko tko voli guštati u spizi mogao priuštiti uz garanciju da je riječ o zaista kvalitetnom proizvodu. Prepoznali su nas i ugostitelji iako je ova situacija s pandemijom malo usporila naše planove, ali optimisti smo unatoč izazovnim vremenima. Ljudi pokazuju zanimanje za našu trgovinu, vraćaju nam se, što nam daje potvrdu da smo na dobrom putu. Uskoro kreće kreće i dostava preko Wolta, a putem facebook stranice i instagrama javljat ćemo sve novosti. Nadamo se skorom širenju po drugim gradivima i županijama – kaže vlasnik Nikola Matić.

image
Vojko Bašić/Cropix
23. travanj 2024 12:12