Overlay
Drugačija poslastica

Glavni sastojak najpopularnijeg sladoleda na svijetu sad možete napraviti i sami, Ben&Jerry‘s iznenadili fanove i otkrili recept

Piše Stil
Foto Giphy
22. srpnja 2020. - 13:11

Ima li što slađe od lizanja kreme nakon pravljenja kolača, onako, ravno iz posude?

Uz pretpostavku, naravno, da je riječ o kućnom pravljenju. Danas se, ako s ičim, nije zgodno šaliti na račun higijenskih navika. Pa je i ova moguća samo u strogo kontroliranim uvjetima, uz sastojke koji se ionako mogu jesti sirovi.

No nisu svi baš uvijek tako jakog karaktera, pa se proba i malo smjese za kolače, malo tijesta koje se ne bi trebalo degustirati prije pečenja. Neki će to opravdati pukom kulinarskom vještinom, drugi priznati da im je to naprosto gušt.

Pravi djetinji. Svim tim "vječnim klincima" u čast, iz tvrtke Ben&Jerry's su podijelili recept za njihovo popularno jestivo tijesto za keksiće, kako bi svatko mogao u njemu uživati kod kuće. Kao ključni sastojak njihovog najprodavanijeg sladoleda, upravo ono daje specifičan okus.

Baš kao i brojne druge tvrtke diljem svijeta koje pokušavaju svojim vjernim korisnicima olakšati period "lockdowna", distanciranja i nesigurnosti. 

Za kuglice jestivog tijesta koje se nalaze u cookie dough sladoledu trebat će vam ukupno sedam sastojaka:

- 120 grama brašna

- 113 grama maslaca

- 200 grama smeđeg šećera

- žličica ekstrakta vanilije

- 2 žlice slatkog vrhnja

- 1/2 žličice soli

- čokoladne kapljice

Postupak:

Najprije je potrebno na neki način tretirati brašno kako bi se smjesa uopće mogla jesti sirova. U pećnici, na papiru za pečenje, zagrijte brašno raspoređeno po tepsiji. Dovoljne su dvije minute u prethodno zagrijanoj pećnici, a postupak je potrebno ponoviti tri puta.

U mikseru pomiješajre najprije šećer i maslac dok smjesa ne postane sjedinjena, dodajte ostale sastojke, a brašno na kraju. Umiješajte čokoladne kapljice ručno i čuvajte u hladnjaku, u staklenoj zatvorenoj posudi.

Ili navalite odmah, a poslužite ga u kornetu uz sladoled po želji.

15. travanj 2024 12:05