Overlay
markove preporuke

Tri premijerne serije koje jedva čekamo pogledati: u narednim tjednima slijede nam napete priče s elementima krimića, horora i biografske drame

Piše Marko Njegić
25. studenog 2020. - 20:56

Do kraja godine ostalo nam je još manje od mjesec i pol dana. Mnoge serije već su datumski tempirane i čekaju emitiranje, ne bi li se u zadnjim tjednima 2020. izborile za gledatelje i kritičare, pred slaganje godišnje top-liste.

Vlada prilična gužva u štancerskom TV šesnaestercu, od novih sezona ("Black Narcissus" s Gemmom Arterton, "30 Monedas" Alexa de la Iglesije, "Your Honor" s Bryanom Cranstonom, Netflixov "Bridgerton"...), do nastavaka ("Chilling Adventures Of Sabrina 4"...) i "specijala" ("Euphoria" sa Zendayom, friškom dobitnicom Emmyja). Iz tog razloga, naglasak je u ovoj najavi stavljen na premijerne serije koje izlaze sigurno do konca prosinca ("WandaVision" još nema datum izlaska) i djeluju barem kao potencijalno najgledanije i najzanimljivije, ako ne i najbolje.

THE FLIGHT ATTENDANT (26.11., HBO)

Zvijezda "Teorije velikog praska" Kaley Cuoco pokušat će se dokazati kao ozbiljna glumica u osmodijelnoj seriji “Stjuardesa” na kojoj obnaša i ulogu producentice. Serija će imati humora, da se glumica osjeća ugodnije, ali radi se o trilerskoj drami ili dramskom trileru s daškom misterije, ekranizaciji istoimena romana Chrisa Bohjaliana.

image
'The Flight Attendant'

Cuoco glumi stjuardesu koja se jednog jutra, nakon presjedanja u Dubaiju (ili možda Bangkoku?), budi u hotelskoj sobi i u krevetu zatječe tijelo mrtvog muškarca s kojim je provela prethodnu pijanu noć. Mamurna, s rupama u sjećanju na prijašnju večer i u strahu da pozove policiju, stjuardesa nastavlja dalje sa životom kao da se nije ništa dogodilo. No, kad se vrati u New York i kontaktira je FBI zbog ubojstva, počne se pitati je li možda baš ona ubojica. I, je li? Strpljenja.



SELENA (4.12., Netflix)

Glumicu Christian Serratos gledali smo u seriji "The Walking Dead", gdje je bila dio šire glumačke ekipe. Sad je dobila priliku da sama nosi jednu seriju, i to biografsku glazbenu dramu o legendarnoj pjevačici tragične životne priče, kraljici tejanske muzike Seleni Quintanilli (1971. - 1995.).

image
'Selena' serija

Seriju djelomično producira Selenina obitelj, tako da je upitno koliko će biti umivena u pikanterijama iz njezina turbulentnog, prerano ugašenog života. Međutim, neupitno je da bi uloga Selene mogla katapultirati Serratosicu do zvijezda, baš kao što je to napravila za Jennifer Lopez u filmu iz 1997. godine.



THE STAND (17.12., CBS)

Od svih romana spisateljskog kralja strave i užasa Stephena Kinga, apokaliptični "The Stand" već duže vrijeme slovi kao onaj koji je najteže adaptirati u film ili seriju. Prethodni pokušaj (serija iz 1994.) nije rezultirao klasikom među filmovanjima ili serijalizacijama Kinga, stoga je vrijeme za popravni.

image
'The Stand'

Kakav će biti novi "The Stand", teško je reći, no serija o negativcu koji planira preuzeti svijet nakon što ga je opustošila pošast ima odličan tajming jer naš svijet danas izgleda znatno apokaliptičnije nego prije 26 godina. Negativca glumi Alexander Skarsgård, u ekipi se još ističu James Marsden, Amber Heard i Whoopi Goldberg, a ovaj put je King sam direktno uključen u adaptaciju, kao jedan od suradnika na scenariju.

20. travanj 2024 05:51