Overlay
nostalgija

Jeste li i vi imali ovakve? Društvene mreže preplavili su starinski blagdanski ukrasi, pomalo kičasti i ružni, ali tako dragi

Piše Tea Sumić Miletić
13. prosinca 2020. - 13:34

Kako dani prolaze, a epidemiološke mjere ne popuštaju, sve je izglednije da ćemo Božić i Novu godinu dočekati na sasvim drugačiji način nego što smo navikli i priželjkivali. Možda je to razlog što su društvene mreže preplavile nostalgične objave koje nas podsjećaju na neke davne blagdane.

Instagram i Facebook šarene se od starih ukrasa za bor, prastarih čestitki, figurica Djeda Božićnjaka - u to doba poznatog i pod imenom Djed Mraz, starinskih pakiranja prskalica i petardi, nevjerojatno kičastih celofana za umatanje poklona i fascinantno ružnih umjetnih jelki (u to smo doba božićna drvca, osim borovima, nazivali i jelkama).

Tu su i zapravo jako ružne ptičice s ofucanim pernatim repom, pomalo zastrašujuće figurice veseljaka, klaunova i patuljaka i nevjerojatno kičaste svjetlucave girlande od lamea, no starinskim se kuglicama mora priznati da nam i dan danas, bez obzira što su onako besramno šarene, djeluju drago i veselo baš kao nekoć. Prisjetimo se kakvim smo sve ukrasima u prošlom mileniju kitili domove u vrijeme blagdana.

19. travanj 2024 19:46