Overlay
Misteriji i makeup

Priča o serijskim ubojstvima, kanibalizmu, nadnaravnom i pritom se - šminka: otkrili smo bizarnu beauty bloggericu s dva milijuna pretplatnika

Piše Stil
Foto Ilustracija/Inti Ocon/AFP
1. rujna 2020. - 10:12

Bailey Sarian je YouTube zvijezda s preko 2 milijuna pretplatnika na svom računu, a neki od njenih najpoznatijih videa imaju i dvostruko više pregleda. U svijetu beauty blogera konkurencija je nemilosrdna i svakim danom se otvara sve veći broj računa pa ona svoj uspjeh duguje jednoj posve neobičnoj kombinaciji.

Ljudi diljem svijeta pokazuju zanimanje za istinite priče o misterioznim, bizarnim i neriješenim ubojstvima s posebnim naglaskom na serijske ubojice što pokazuje i činjenica da ih se veliki broj nakon uhićenja u zatvoru vjenčao.

Takav interes popraćen je i u svijetu zabave i filma, pa je igrana serija American Crime Story koja se svakom novom epizodom bavi drugom takvom pričom postala instantni hit, a među ostalim obrađuje i ubojstvo Giannia Versacea i slučaj O. J. Simpsona.

Bailey Sarian 2013. otvorila je svoj YouTube kanal i u početku je pratiteljima pokazivala kako se priprema za izlaske ili ih inspirirala svojom šminkom za Noć vještica baš kao i mnoge druge blogerice, a onda se počela zanimati za misterije.

Prvo je počela pratiti slučaj Chrisa Watta. Dazedu je ispričala da su joj oduvijek bile zanimljive istinite priče o kriminalu, ali ovo je prvi slučaj za koji se baš uhvatila, čitala sve što se moglo o njemu doznati, ali nije ga imala s kim komentirati.

Zbog svog kanala palo joj je napamet kako u bespućima interneta sigurno postoji netko koga slučaj također zanima i odlučila je napraviti video. Da bi se osjeća ugodnije dok priča tijekom videa se šminkala i zbog te kombinacije je dobila veliki broj novih pratitelja. 

Od tada svakog ponedjeljka radi “Murder, Mistery & Makeup” u kojem obrađuje teme neriješenih slučajeva, kanibalizma, serijskih ubojica i nadnaravnog, a do sada je napravila 70 videa.

Jedan od komentara na njenim videima je kako priča o ubojstvima kao da se radi o tračevima iz srednje škole što i je istina. Ona kaže da se trudi spojiti ozbiljne teme s makeupom kako bi kroz nešto što je ljudima inače zabava uspjela obrazovati pratitelje, ali vodi računa da pritom ne uvrijedi žrtve niti da promiče kult serijskih ubojica, baš suprotno. Misli da je ta kombinacija dobra jer pomaže ljudima da lakše probave teške i mučne teme.

Nakon što je prikupila milijun pratitelja uvidjela je važnost širine publike koju je stekla i osjetila je društvenu odgovornost da progovori o temama kao što su nepravde američkog kriminalnog sustava i rasni faktor koji na njih utječe. Među ostalim napravila je video o Rockyju Myresu koji je lažno optužen za ubojstvo i sada iščekuje smrtnu kaznu u zatvoru u Alabami.

15. travanj 2024 11:37