Overlay
neka ljeto traje

Pretvarajte se da ste (još) na ljetovanju: otkrivamo sedam jednostavnih načina za podariti srcu doma ljetni ugođaj

Piše Stil
27. kolovoza 2020. - 10:22

Možda vam se godišnji odmor bliži kraju ili ste se s njega već vratili, a možda ga ove godine niste ni stigli odraditi. Bilo kako bilo, želite li još malo uživati u ljetnom ugođaju i pretvarati se da ste na godišnjem odmoru, unesite ga u svoj dom.

Dnevnom boravku ćete čas-posla podariti ugođaj kuće za odmor prekrijete li kauč komadom bijelog ili prugastog platna, poslažete li na stolić za kavu i police školjkice i suho cvijeće ili pak svijeće u staklenkama ispunjenim kamenčićima. Slično ćete bez puno muke napraviti i u kupaonici i spavaćoj sobi, no što je s kuhinjom?

Imamo nekoliko prijedloga koji će u srce doma unijeti atmosferu ljetovanja...

1. Postojeća rasvjetna tijela zamijenite ili nadopunite nečim na ovom tragu:

image
Visilica, bambus 45 cm, Ikea, 499 kn
image
Stolna lampa, bambus 36 cm, Ikea, 249 kn
image
Bau Lamp, Dizajnholik, 1.350,00kn – 1.690,00kn

2. Imate li otvrene police, napravite mjesta za šalice i zdjelice s mediteranskim ili tropskim motivima, a ako vam je svo posuđe skriveno u ormarićima, komade koje želite istaknuti porazmjestite po vodoravnim plohama i ispunite voćem.

image
Zdjela, bijela/plava, s uzorkom19 cm, Ikea, 24,90 kn
image
šalica, Emmezeta, 19,90 kn

3. Voće, povrće i kuhinjske potrepštine možete smjestiti i u dekorativne košare - pletene od pruća i šiblja, satkane od morske trave ili kokosovih vlakana ili pak načinjene od mornarskog konopa.

image
Jysk, 65 kn
image
Jysk, 100 kn

4. Ljeto, more i plažu u kuhinju mogu prizvati i kuhinjske potrepštine poput daski za rezanje, velikih višenamjenskih posuda, držača za boce...

image
Oblutak, daska za rezanje, Dizajnholik, 235,00kn – 300,00kn
image
Periska, posuda za voće, Dizajnholik, 250 kn
image
Emmezeta, 99,90 kn

5. Imate li kuhinjski šank, dajte mu ugođaj plažnog bara uz pomoć novih sjedalica koje izgledaju poput barskih stolica iz nekog kafića uz more.

image
HEE BAR STOOL, Dizajnholik, 1.480,00kn

6. Ljeto i plažu ćete u kuhinju najjednostavnije - i najjeftinije - prizvati novim setom kuhinjskih krpa, podmetača za posuđe ili rukavica.

image
kuhinjske krpe, Ikea, 39 kn
image
kuhinjski set, Emmezeta, 29,90 kn

7. Ako vam po kuhinjskim površinama više jednostavno nema mjesta za ništa novo, pokušajte sa zidom: objesite fotografije s odmora, ovogodišnjeg ili nekog davnog, ili pak istaknite dekoraciju morske tematike.

image
Dekoracija za zid Lolita, Emmezeta, 299,90 kn
19. travanj 2024 06:08