Overlay
cursed

Pogledali smo trenutno najgledaniji Netflixov materijal: netko je baš jako želio da ovo bude nova Igra prijestolja, ali...

Piše Stil
20. srpnja 2020. - 14:33

Jeste li čuli za Nimue? Ako niste teški fan legendi o kralju Arturu, vjerojatno niste. Ako ste među Hrvatima koji su se zakačili za novu Netflixovu seriju Cursed, odgovor je potvrdan i vjerojatno ste u većini. Jer, prema podacima s Netflixa, upravo je Cursed njihov trenutno najgledaniji proizvod u Hrvatskoj. Nije nam bilo druge nego provjeriti zašto sad svi gledaju Cursed...

image
IMDb

I, nakon 2 i pol odgledane epizode serije koja se vrti oko Nimue, mlade čarobnicu druidske krvi, još nam nije sasvim jasno. Zapravo, jasno nam je, jer je serija puna atraktivnih kadrova, ne manjka scena prepunih krvi, svako malo pojavi se neka čarolija, a i glavna glumica je poprilično atraktivna. Katherine Langford, Australka, možda ste ju gledali u 13 Reasons Why. Nas malo podsjeća na Doris Pinčić. Možda ipak više na Brooke Shields. No odlutali smo s teme.

image
IMDb

A lako je bilo odlutati i za vrijeme gledanja. Sorry, Netflixe, ali ovo ipak nije 'nova Igra prijestolja', premda bi netko, očito, jako želio da je tako. Sve je to lijepo zamišljeno: radnja se događa u nekakvoj mitskoj verziji ranosrednjovjekovne Britanije, baš kao i Game of Thrones. Rađena je po književnom predlošku, baš kao i GOT. Ima čarolija, krvi i intriga, baš kao i u GOT. Ali ipak, sve skupa je nekoliko razina ispod HBO-ove uspješnice.    

image
IMDb

Da li se gledati? Da. Preporučujem o li vam je? Samo ako ne nađete nešto bolje. Usput, pokopali su je na IMBd-u: dobila je samo 5,4.

16. travanj 2024 22:44