Overlay
Lako kao dječja igra

Ovih blagdana poklone motamo kao Japanci: pogledajte kako zamotati darove na jeftin, ekološki i vrlo efektan način - ako može Iva, možete i vi!

Piše Stil
Foto Iva Plazibat
24. prosinca 2020. - 12:47

Nije nam namjera glumiti Grincha, ali barem tri razloga što toliko volimo Božić ostavljaju negativne posljedice na okoliš. Jedan od njih su teško razgradive plastificirane vrpce i šareni ukrasni papir kojeg se svake godine na odlagalištima nađu tone. 

Zašto ove godine ne biste isprobali nešto drugačije? Za mirniji i zeleniji Božić...

image
Iva Plazibat

Umjesto ekološki nimalo prihvatljivih klasičnih potrepština za umatanje, isprobajte motanje u rubac. Ne samo da ćete učiniti nešto dobro za okoliš, već pokloniti dragoj osobi nešto uz sam dar. Isprobali smo i sami, a rezultatom ostali oduševljeni.

image
Iva Plazibat

Uostalom, praktično je. Lijepo i ekološki umotani dar ukrasite grančicom ružmarina ili jele, upotpunite sve ručno izrađenom kartonskom čestitkom i dojam neće izostati. Ne znate li kako izvesti ovo što vam opisujemo, donosimo tutorial koji je za nas snimila Iva Plazibat koja se ovom metodom zamatanja, u Japanu stoljećima poznatom pod nazivom furoshiki, koristi već godinama.

Iva nam je pokazala kako, a na vama je samo da pažljivo pogledate video i viđeno primijenite u praksi.

25. travanj 2024 23:08