Overlay
fit_with_Mary

Ljeto je završilo, ali briga o tijelu se nastavlja - ovih šest vježbi održat će vam formu i podignuti raspoloženje tijekom jeseni i nadolazeće zime

Piše Gabrijela Radanović
22. rujna 2020. - 10:33

Davno je neponovljivi slikar Pablo Picasso rekao: "Tko hoće nešto učiniti nađe način, tko neće, nađe opravdanje." Zato Marijana Pašalić, splitska trenerica fitnessa i pilatesa nije ostavila puno prostora za opravdanja svima kojima je teretana ili grupni trening preskup, ili takve aktivnosti pak izbjegavaju zbog pandemije koronavirusa.

Ova 43-godišnjakinja aerobikom se počela baviti prije 20 godina. Danas ima vlastiti centar za rekreaciju i liniju detox proizvoda koji rekreaciju čine još učinkovitijom, a najbolja reklama za njezin način života, prehrane i vježbanja je njeno vitko tijelo i vretenaste noge. Linija proizvoda sastoji se od detox čaja za detoksikaciju organizma koji potiče mršavljenje i gel kreme za besprijekornu kožu koja eliminira celulit i poboljšava tonus kože.

Profil na Instagramu @fit_with_mary na kojem objavljuje savjete broji gotovo 18 i pol tisuća pratitelja, a za čitatelje/ice "Stila" pripremila je nekoliko vježbi za koje vam je potrebna samo pilates lopta.

Raščistite malo prostora u stanu za potrebe vježbanja i krenimo s prvom vježbom.
1. Položite jednu potkoljenicu na loptu i spuštajte se u sjedeći položaj aktivirajući mišiće stojeće noge. Nekoliko puta, barem 15, ponovite vježbu iskoraka na jednoj, a nakon toga na drugoj nozi. 

2. Slična vježba iskoraka može se raditi i tako da dotaknete pod u iskoraku na jednoj nozi, s drugom ispruženom nogom na lopti. Tu vježbu ponovite 15 puta na jednoj nozi i jednako toliko na drugoj. 

3. Položite ispruženu nogu bočno na loptu, a s drugom nogom krenite u čučanj držeći leđa ravno. Naravno, i tu je vježbu potrebno ponoviti nekoliko puta na jednoj, a nakon toga na drugoj nozi. 

4. Napravite most na lopti s jednom nogom ispruženom, održavajući tako balans tijela. Ako vježbu radite ispravno, lopta neće "bježati". Tu vježbu, također, ponovite barem 15 puta oslanjajući se na loptu jednom, a onda drugom nogom. 


5. Koliko je važno vježbanje, jednako je važno i istezanje. Naslonite se donjim dijelom leđa i stražnjicom na pilates loptu, a nogama u zraku radite škarice. 


6. Naslonite stopala na pilates lopte i koliko je moguće niže, bradom prema nogama idite u pretklon istežući stražnju stranu tijela i nogu. Kada osjetite zatezanje u nogama, znate da dobro odrađujete tu vježbu.

16. travanj 2024 19:44