StoryEditor
RukometIHF presjekao

Ništa od odgode kvalifikacijskog turnira za plasman na OIimpijske igre: naši idu po vizu u Montpellier kako je i planirano

23. veljače 2021. - 13:54
Mohamed Abd El Ghany/AFP

Nema odgode ili otkazivanja olimpijskih rukometnih kvalifikacija, a ni promjene domaćinstva. Sve ostaje po starom, odlučila je tako Svjetska rukometna federacija (IHF), što znači da hrvatska reprezentacija ipak ide u Montpellier gdje će od 12. do 14. ožujka protiv domaćina Francuske, Portugala i Tunisa tražiti jedno od dva mjesta koja vode na Olimpijske igre u Tokio.

Iako su postojale određene spekulacije i kombinacije da bi se turnir mogao preseliti iz Francuske u neku drugu zemlju, možda i Hrvatsku, ili da bi se mogao otkazati, od toga neće biti ništa. Vize za Tokio morat će se osigurati na terenu.

Problem je u cijeloj priči bio Tunis jer su u Francuskoj restriktivne mjere zbog Covida-19 takve da je zabranjen ulazak u zemlju svima koji dolaze izvan Europe, no očito će se za reprezentaciju Tunisa napraviti iznimka kako bi ona ipak mogla doputovati u Montpellier i tako dobiti iste uvjete kao i ostali sudionici turnira.

Turnir u Berlinu (Njemačka, Slovenija, Švedska i Alžir) također ostaje nepromijenjen, dok se za onaj u Trondheimu (Norveška, Brazil, Čile i Južna Koreja) traži novi domaćin jer je zbog strogih epidemioloških mjera u Norveškoj procijenjeno da se turnir ondje ne može održati.

IHF je na sjednici Vijeća i Izvršnog odbora donio i mnoge druge odluke vezane za natjecanja pod njegovom ingerencijom, u svim uzrastima. Neka su odgođena, neka otkazana, a ženski kvalifikacijski turniri za Tokio također će se održati prema zacrtanom planu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. veljača 2021 13:54