StoryEditor
Ostalopočetkom kolovoza

Britanska vlada odobrila održavanje utrka Formule 1 u Silverstoneu

Piše Hina
1. lipnja 2020. - 11:16
AFP

Britanska vlada je odobrila održavanje dviju utrka iz kalendara Svjetskog prvenstva Formule 1 na stazi u Silverstoneu, unatoč epidemiološkim mjerama koje su još uvijek na snazi u Velikoj Britaniji, javlja BBC.

Prema odluci britanske vlade vozači, članovi momčadi i osobe koje su neophodne za održavanje natjecanja u Formuli 1 bit će izuzeti od zahtjeva za dvotjednom samoizolacijom pri dolasku u Veliku Britaniju. Čelnici formule 1 će morati izložiti deteljan plan aktivnosti koji bi potom vlada prihvatila tijekom lipnja.

"Pozdravljamo vladina nastojanja da osigura nastavak poslovanja elitnog sporta i njihovu podršku u povratku natjecanja. Ostat ćemo u bliskom dijalogu sljedećh tjedana pripremajući se za početak sezone u prvom tjednu srpnja", izjavio je glasnogovornik Formule 1.

Od 1. lipnja su u Velikoj Britaniji dopuštena sportska natjecanja, ali bez prisustva gledatelja te uz pridržavanje strogih epidemioloških mjera.

Prema najnovijem planu čelnika Formule 1, utrke u Silverstoneu bi trebale biti održane početkom kolovoza, nakon što sezona započne dvjema utrkama, 5. i 12. srpnja, na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu.

Potom bi uslijedila utrka za Veliku nagradu Mađarske, koja bi iz originalnog kolovoškog termina bila prebačena na 19. srpnja.
Nakon dvije utrke u Silverstoneu početkom kolovoza, sezona Formule 1 bila bi nastavljena natjecanjima u Španjolskoj, Belgiji i Italiji.

#FORMULA 1#SILVERSTONE

Izdvojeno

29. lipanj 2020 18:15