StoryEditor
Hajdukpomlađivanje obrane

Stipe Radić pred potpisom je profesionalnog ugovora za Bijele: Vučur je otpisan, a Simić na Tudovorim marginama

Piše Slaven Alfirević
6. lipnja 2020. - 08:04
Goran Mehkek/Hanza Media

Stipe Radić je pred potpisom profesionalnog ugovora za Hajduk, u Poljudu se pripremaju za taj čin i trebali bi uskoro dovršiti dogovor sa svojim mladićem, te javnost upoznat da su zavezali za sebe još jednog mladog stopera iz vlastite produkcije.

Radić, godište 2000. već je nastupio za prvu momčad “bijelih” i jedan je od onih mladih na koje se računa. A to je putokaz da se na stoperskoj sceni mijenja krvna slika, o tome svjedoči i start prvenstva.

Činjenica je da je Kristian Dimitrov lakše ozlijeđen, ali dok se kalkuliralo hoće li moći nastupiti protiv Inter Zaprešića, nije se pravio problem: kao zapeta puška svoju priliku je čekao Mario Vušković...

Dakle, jasan je zaokret među stoperima, bez obzira što je udarna linija u postavi Ismajli, Dimitrov, Mujakić, vidljivo je da su njihove prve alternacije mladići koji su ponikli u Hajduku.

U to ime je logično da su u Hajduku odustali od Stipe Vučura kojem je rečeno da nemaju namjeru s njim produžiti ugovor niti za srpanj, prinova iz Kaiserslauterna odbrojava posljednje dane u Poljudu.

Situacija oko Stefana Simića također postaje razvidna, prozirna ili transparentna, on naprosto kod Igora Tudora nije u prvom planu, premda je lani doveden iz Milana i trebao je u projekcijama bivšeg sportskog direktora Saše Bjelanovića biti glavna obrambena snaga.

Bit će zanimljivo vidjeti u preostalom dijelu prvenstva koliku će minutažu skupiti najprije daroviti Vušković (godište 2001.), a onda i Radić (rođen 10. lipnja 2000.).

Vučur je otpisan, a intrigira kako će dalje teći storija sa Simićem koji je na marginama Tudorova interesa. Simić je zimus imao mogućnost oko odlaska čak u SAD, ali  je ostao i sad treba čekati idući prijelazni rok.

Mijenja se krvna slika među stoperima, Vušković je sasvim blizu značajne minutaže prvotimca, za mladog Radića profi-ugovor je u ladici sportskog direktora Ivana Kepčije i to su novi momenti kako u bliskoj budućnosti struka Hajduka razmišlja o svom stoperskom potencijalu.

#STIPE RADIĆ#HAJDUK

Izdvojeno

27. lipanj 2020 11:10