StoryEditor
Domaći nogometliga se nastavlja

Splićanin Josip Vuković kreće na Madeiru, u svoj Maritimo: Ima u Portugalu zaraženih po klubovima, ali nije me strah

Piše Slaven Alfirević
14. svibnja 2020. - 22:12
Josip Vuković priprema se u Splitu tijekom stanke, a sada se vraća u Porutgalprivatni album

Portugal nastavlja s nogometnim prvenstvom, dogovorili su nastavak, 4. lipnja, pa sad Josip Vuković, član Maritima s Madeire, čeka nestrpljivo u Splitu da poleti na Atlantik u redove svoga Maritima.

- Ne mogu još dobit avionsku kartu na relaciji Lisabon – Funchal, za Madeiru, jer su tek otvorili letove. Zamislite, tjedno može ići 100 osoba. Pa čekam kad ću upasti. Na relaciji do Zagreba i Frankfurta, pa dalje do Lisabona nema problema, lako uzmem kartu, ali problem mi je iz glavnog grada Portugala na otok – kaže nam bivši nogometaš ne samo Hajduka i Splita.

Maritimo se dolje već okupio, čekaju na svoga stranca:

- Ja sam bio kod kuće ova dva mjeseca karantene i marljivo sam trenirao dvaput dnevno, ako ja to mogu sam za sebe reći. Trčao sam, radio vježbe snage, išao sam na Marjan... U zadnje vrijeme kad su mjere popustile otišao bih s Ivanom Tomičićem dodavat se s balunom, da ga osjetimo. Dopustio nam je Slaven Žužul doći na Splitovo, najčešće na umjetnu travu.

Kakve informacije stižu iz Portugala?

- Dogovorili su se veliki da počne, Benfica, Porto, Sporting, ali ima još negodovanja, neki drugi klubovi polemiziraju, bi, ne bi. Ima i zaraženih u pojedinim klubovima, pa ima i bojazni, ali rečeno je da kreće krajem svibnja, početkom lipnja...

Je li vas strah korone?

- Ne, ne plašim se ni najmanje.

Ugovor u Maritimu...

- Traje mi do ljeta 2021., ali bih volio na ljeto otići negdje dalje, u nove izazove. Probao sam Ukrajinu, Portugal, ajmo dalje. Htio sam i prošle zime, ali predsjednik me nije pustio.

Vi na Madeiru, u Funchal, a Cristiano Ronaldo je rodom dolje, kod kuće je trenirao dva mjeseca prije povratka u Italiju. Koliko su udaljeni njegov matični Nacional i vaš Maritimo, u istom ste gradu?

- Funchal ima oko 180 tisuća stanovnika. Nisu klubovi daleko, možda 15 minuta vožnje. Ali njegov Nacional je visoko, gore u brdo, penjete se kao da na Mosor idete.

A Maritimo je, sama riječ kaže, klub uz more, zar ne?

#JOSIP VUKOVIĆ

Izdvojeno

03. srpanj 2020 22:07