StoryEditor
SplitDAN PETI

Korona-dnevnik splitske obitelji: Konačno je prvi zaražen u našoj samoizolacijskoj zajednici dobio - koronu. Nema osjeta okusa ni mirisa

Piše PSD.
16. rujna 2020. - 09:13
Nit smrdi, nit mirišePrivatni Album

Konačno je prvi zaraženi COVID-om u našoj samoizolacijskoj zajednici dobio - koronu. Do sada je to bilo samo neko krmeljanje, fibrica, kašljucanje, mala snaga, a sada se pojavio pravi simptom korone, na koji je, osim Bere i Capija, i Đikić ukazivao. Stariji, naime, nema ni osjeta okusa ni osjeta mirisa. Tako barem on kaže.

Naravno da mu vjerujemo, ali Mlađi i ja smo, a da nismo Njoj ništa rekli, za sutrašnju dostavu naručili fažol i janjeću jetricu. Fažol će nam poslužiti da neposrednim opažanjem utvrdimo ima li stariji osjet mirisa, a od jetrice ćemo napraviti "dolce garbo", što u životu nije pojeo, jer mu je bilo bljakasto, da vidimo ima li i okusa. Veselim se sutrašnjem danu.

Konačno malo akcije. Bit će to mali korak za nas, a veliki za znanstvenu zajednicu u području istraživanja karakteristika korone.
U stvari, nije da u samoizolaciji nema akcije. Svaki dan se ispred našeg stana, gotovo u isto vrijeme, odvija akcija, neka kombinacija "Ben Hura", scena dostave hrane gubavcima u onoj rupetini, i "Transportera", dostava na kućnu adresu.

Budući da smo mi u samoizolaciji, tako smo sastavili popis naših "dilera" kojima šaljemo dnevne narudžbe, a oni nam to osobno isporučuju.
E sad, ta isporuka ide ovako. Diler zove i pita je li teren čist. Ona gleda kroz špijunku lijevo - desno, i javlja mu da na hodniku nema nikoga.

On potom ulazi u lift i odveze se do našeg kata. Blokira lift, ali ne izlazi. Ona ponovno gleda kroz špijunku i daje dileru signal da izbaci vrećice ispred vrata od lifta. Diler obavlja primljenu naredbu i vraća se u blokirani lift. Ona lagano otvori vrata, ovlaš pogleda na sve strane, izlijeće iz stana najvećom brzinom, u hipu skupi sve vrećice u naramak, i baca se zajedno sa njima iz hodnika u stan. Prije nego što je pala diže se i zatvara vrata, pogleda kroz špijunku i daje znak dileru da je akcija uspješno završila.

Diler odblokira lift i spušta se u normalan život. To. To. I danas smo zaradili 8000 kuna. Nisu nas uhvatili kako kršimo samoizolaciju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 05:54