StoryEditor
SplitPROMJENA NA VRHU

Dr. Zdeslav Benzon na čelu splitskog HSLS-a umjesto Tonćija Blaževića: Imamo ljude kojima nije bitno puniti vlastite džepove i graditi sebi spomenike

Piše Nikolina Lulić
26. rujna 2020. - 15:25
Privatni album

Nakon dva mandata gradskog vijećnika Tonćija Blaževića, na redovnoj skupštini splitskog HSLS-a kormilo splitskih liberala preuzeo je splitski ginekolog dr. Zdeslav Benzon.

- U Gradskom vijeću smo uvijek bili svoji, glas razuma koji će stati iza dobrih prijedloga, nebitno od koga dolazili, ali smo se isto tako znali usprotiviti svemu što je išlo na štetu Splićana.

Imali smo i svojih inicijativa poput uvođenja transparentnosti, smanjenja prireza i komunalne naknade, borbe za brzu cestu do Omiša, Vukovarske, Bračke, Manđerove i Zagorskog puta, ali i borbe protiv onih koji su zaposjeli gradsku imovinu, kao što smo vidjeli na terenima u Žrnovnici" - rekao je Blažević i nadodao kako je vrijeme da Split konačno krene naprijed s pravim ljudima.

Zdeslav Benzon je u svom govoru istaknuo kako su nas susjedni gradovi pretekli dok Split godinama stagnira.
- Izgubili smo onaj dišpet koji nas je tjerao da budemo bolji od ostalih. Split je oduvijek bio grad olimpijaca, prvaka, grad pobjednika! Vrijeme da Splitu vratimo taj osjećaj i to će biti zadatak liberala na idućim lokalnim izborima u Splitu - poručio je novi predsjednik te dodao kako je HSLS stranka koja ima dovoljno pametnih i sposobnih ljudi za vođenje grada.

- Imamo i važnije - ljude kojima nije bitno puniti vlastite džepove i graditi sebi spomenike, koji istinski vole svoj grad i koji žele raditi za dobrobit svih građana Splita, ljude koji neće ucjenjivati nikoga zbog svog malog interesa, koji žele transparentno trošenje novaca građana i koji žele smanjivati poreze, poticati poduzetništvo, te raditi projekte uz pomoć sredstava EU - poručio je Benzon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

10. listopad 2020 02:56