StoryEditorOCM
SplitUVIK KONTRA

Damir Šarac: Krnjeval će oživit kad od njega šape dignu Grad i politika. Napravit će se on iz želje, krenit će od neke male pjace, ka i one 1996.

27. veljače 2020. - 19:25
Splitski Krnjeval, nekoć najluđi i najmasovniji na jadranskoj obali, lagano skončaje. Da nema dičice, ne bi ni zna da je krnjevaladaPaun Paunović/HANZA MEDIA

Krnjeval je, eto, proša, a maškaravanje tek počinje – morete se više ne kupuju po butigama niti činu doma, razgrabljene su po likarnama, stotine iljada komada!

Na vratima apoteka isprintani natpisi: NEMA MASKI! A šta ćemo sad kad sezona maski ima bit tek počinje! Najsmišnije je šta ove šta smo pokupovali ne štite od virusa, ali lipo će ih bit vidit.

Zato smo se ovih poklada ispucali ka ritko kad, politički i društveno nekorektne imotske maškare digle su državu na noge.

Moga bi jedan librić učinit od tekstova o besmislenin i zločestin paljevinama proteklih godina, dok san ima volje objašnjavat kako je krnje oduvik bija alegorija svega našega zla u prošloj godini i nedaća koje su morile mali puk, prilika za izrugivanje s jačima, a figure živih ljudi nikad se nisu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:59