StoryEditorOCM
ŽupanijaLoše vijesti

Porast broja zaraženih u Šibensko- kninskoj županiji: Od šest oboljelih, polovica je iz Bilica; U bolnici je četvero pacijenata

Piše šibenski.hr
28. srpnja 2020. - 10:54

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji imamo šest novi slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je tri osobe iz Bilica koje su bile u samoizolaciji kao kontakti s oboljelim osobama od COVID-19, jednoj osobi iz Rogoznice koja je izložena infekciji u susjednoj županiji, jednoj iz Šibenika i jednoj iz Kistanja za koje je epidemiološka obrada u tijeku, izvijestili su u utorak prijepodne iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

- S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u našoj županiji oboljelo je 60 osoba od COVID-19 infekcije. Trenutno je 33 aktivnih slučajeva oboljenja, od kojih se četiri osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju- istaknuo je Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalaze se 122 osobe, od kojih 107 zbog kontakta s COVID - 19 pozitivnim osobama i 15 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

Od jučer su uzeta 62 uzorka na SARS-CoV-2 virus.

- Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju- zaključuju u županijskom Stožeru.

01. svibanj 2024 23:30