StoryEditorOCM
ŠibenikUz dan narcisa

U šibenskoj knjižnici popodne predavanja i radionice o karcinomu dojke i terapiji limfedema

Piše Šibenski.hr
22. ožujka 2024. - 11:08
U šibenskoj Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić danas će se održati javnozdravstvena tribina u povodu mjeseca svjesnosti o limfedemu i Dana narcisa.
Program počinje u 17. 30 sati u knjižnici će biti otvorena izložba "Limfa i ja – što se krije pod mojom kožom?", a pola sata kasnije, u 18 sati najavljeno je predavanje pod nazivom "Terapija limfedema".
image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix
Predavanje će održati doc. dr. sc. Ana Poljičanin, dr. med, spec. fizikalne medicine i rehabilitacije u KBC Split, ujedno i predavačica na Katedri za fizioterapiju Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu.
Poslije predavanja u 18. 15 sati uslijedit će radiomica "Kompresivna terapija limfedema" koju će voditi Ivana Klarić Kukuz, magi stra fizioterapije sa Sveučilišnog odjela zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu. U sklopu radionice Klarić Kukuz predstavit će svoje skripte "Prehabilitacija: Kako uspješno prevenirati komplikacije operativnog zahvata karcinoma dojke".
image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix
Tribinu organiziraju Hrvatski nacionalni limfedem okvir – Limfa i ja, Hrvatsko društvo za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, Liga protiv raka Šibensko-kninske županije i Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik.
image

 

 

Niksa Stipanicev/Cropix
 
27. travanj 2024 16:23