StoryEditorOCM
Šibeniknovi terminal

Iduće ljeto šibenska obala izgledat će kao iz snova: ‘Konačno ćemo riješiti i problem bivšeg Šipada‘

Piše Ivo Mikuličin
20. travnja 2024. - 09:40

Više nema nikakve sumnje da će u ljeto 2025. godine šibenska obala izgledati barem dvostruko ljepše ili gotovo kao iz snova. Radovi na podizanju zgrade pomorsko-putničkog terminala teku, zasad, u zadanim rokovima i gotovo je sigurno da će posao biti gotov do kraja godine ili najkasnije do idućeg proljeća.

U spomenutoj zgradi lakše će se ostvariti potrebe putnika, svoje će mjesto naći lučke agencije…

- Ne bih žurio s preciznim odgovorom u smislu toga tko će sve dobiti poslovni prostor u novom objektu, ali je gotovo sigurno da ćemo poslije izgradnje pomorsko-putničkog terminala krenuti u nove investicije, koje govore o desecima milijuna eura. Vjerujem da ćemo, među inim, konačno riješiti i problem bivšeg "Šipada", o čemu se govori još od završetka Domovinskog rata – otkrio nam je Paško Dželalija, ravnatelj Lučke uprave grada Šibenika.

Spomenuti i ini detalji ćakulanja s ravnateljem Dželalijom (ne)izravno su nas podsjetili na davni hit legendarnog Šibenčanina Miše Mate Kovača, koji je prije 50 godina na splitskim Prokurativama zapjevao skladbu svog šibenskog prijatelja Dušana Šarca "Obala mojih snova".

Vrijedi i podsjetnik da su Mišo i Dušan na tom festivalu zaslužili treće mjesto, dok je prvo pripalo Oliveru Dragojeviću za legendarnu "Ča će mi Copacabana" autora Tea Trumbića. Splitskog skladatelja, koji je dio života proveo u Šibeniku kao nastavnik glazbenog odgoja, te se stalno družio i povremeno pjevušio sa članovima prve postave legendarne klape Šibenik.

01. svibanj 2024 13:37