StoryEditorOCM

Novi crni rekord u glavnom gradu: u Zagrebu potvrđeno rekordnih 705 novih slučajeva zaraze koronavirusom!

Piše šibenski.hr
22. listopada 2020. - 08:28

Ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar potvrdio je jutros za N1 da je u Zagrebu danas rekordnih 705 novih slučajeva zaraze.

- To je daleko najveći broj potvrđenih zaraza koronavirusom u jednom danu, kao i broj testiranih uzoraka - kazao je Šostar dodavši da je u Zavodu testirano više od 1900 uzoraka. 

Detaljnije o epidemiološkoj situaciji u Zagrebu izvijestit će zagrebački Stožer civilne zaštite na redovitoj konferenciji za medije. 

U Zagrebu je jučer bilo 337 zaraženih.

Šostar je jučer najavio da će na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma biti otvorena nova lokacija za testiranja na koronavirus u Zagrebu, kako je dogovoreno u srijedu na sastanku u Ministarstvo zdravstva.

Šostar kaže kako bi testiranja na novoj lokaciji mogla početi do kraja tjedna. 

Na sastanku s predstavnicima zavoda za javno zdravstvo, na kojemu su bili i ministar zdravstva Vili Beroš i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, dogovoreno je i zapošljavanje dodatnog zdravstvenog kadra, prije svega mladih liječnika koji su završili fakultet, dodao je Šostar.

Nova lokacija za testiranje na koronavirus na Zagrebačkom velesajmu trebala bi smanjiti sadašnje gužve na punktu u Mirogojskoj ulici.

Podsjetimo, u Hrvatskoj su jučer zabilježena 1424 nova slučaja, a umrlo je 11 osoba.

18. travanj 2024 18:54