StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvremenska prognoza

Mogući lokalni pljuskovi uz jaku i olujnu buru; provjerite kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

Piše šibenski.hr
22. studenog 2023. - 08:40

I u vjetrovitu srijedu, te od utorka većinom hladniju, još ponegdje oborine, ali uglavnom manje obilne nego u utorak, uz razvedravanje sa zapada. Puhat će na kopnu gdjegod jak, na udare i olujan sjeveroistočnjak, na Jadranu još jača bura, podno Velebita i orkanskim udarima.

U četvrtak, u većini Hrvatske i petak - stabilnije, mirnije i sunčanije, ali u unutrašnjosti uz čest jutarnji mraz, mjestimice i maglu. U petak na jugu, a u subotu gotovo posvuda ponovno prolazno oblačnije, uz mjestimične oborine, na Jadranu opet jaku buru i tramontanu.

U Dalmaciji promjenjivo i pretežno oblačno uz kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji u unutrašnjosti mogu biti jače izraženi. Puhat će jaka i olujna bura, pri čemu će more biti valovito, mjestimice i jače valovito. Temperatura zraka uz obalu između 11 i 16 °C, u unutrašnjosti od 6 do 11 °C. 

‘‘Na Jadranu u četvrtak djelomice sunčano i vjetrovito, puhat će jaka i olujna bura. U petak u Dalmaciji oblačnije, mjestimice i kiša. U subotu promjenjivo i nestabilno, uz povremenu kišu, pa i u obliku pljuskova, a zapuhat će umjerena i jaka bura te sjeverni vjetar.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

27. travanj 2024 05:49